Στο εδώλιο για φόνο εκ προμελέτης του Zaidan 35χρονος στη Λεμεσό

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αντιμέτωπος με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, παραπέμπεται ο 35χρονος, που τελεί υπό κράτηση για την εξαφάνιση του 31χρονου Αχμέντ Ζαϊνταν, για τον οποίο οι Αρχές διερευνούν απαγωγή με σκοπό το φόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία καίει τον 29χρονο καταζητούμενο για την υπόθεση Zaidan

Μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο 35χρονος ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, θα παραπεμφθεί με την εκπνοή του διατάγματος του, σε δική ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, όπου θα αντιμετωπίσε τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης.
 
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος, που αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση, είχε συλληφθεί στη βάση πληροφορίας, ότι είχε συνεργασία με τον 31χρονο εξαφανισθεί καθώς και με τον 29χρονο Μohammed Shafeeq Mohammed Mohammed, ο οποίος καταζητείται για την υπόθεση.
 
Οι Αρχές εκτιμούν πως κίνητρο της απαγωγής και εξαφάνισης του 31χρονου, είναι οικονομικές διαφορές που είχε με τον ύποπτο και τον καταζητούμενο, με φόντο τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες έρευνες στη Λεμεσό για τον Zaidan-Εντοπίστηκαν τεκμήρια, τρεις συλλήψεις

Εξάλλου, όπως είχε ακουστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού κατά την προηγούμενη αίτηση της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 35χρονου, οι Αρχές κατέχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η εξαφάνιση του 31χρονου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.
 
Οι ενδείξεις των Αρχών, ενισχύονται από μήνυμα, που είχε στείλει ο 29χρονος καταζητούμενος, σε φίλη του ελλείποντα και στο οποίο της ζητούσε να σταματήσει να τον ψάχνει γιατί  ο φίλος της «είναι με τους αγγέλους» και πως «ήταν ένα φίδι που του πήραμε το κεφάλι».
 
Σύμφωνα εξάλλου με άλλα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα εξαφάνισης του 31χρονου, στην παρουσία μάρτυρα, ο Ζaidan δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο πρόσωπο αραβικής καταγωγής με σκοπό να συναντηθούν, ενώ από τη στιγμή που μετέβη στο ραντεβού χάθηκαν τα ίχνη του και το κινητό του τηλέφωνο δεν ανταποκρινόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άκαρπες οι έρευνες στον Κούρρη για την υπόθεση Zaidan-Στροφή σε άλλα φράγματα

Το δε αυτοκίνητο του εντοπίστηκε στο χώρο όπου είχε μεταβεί με το φιλικό του πρόσωπο.
 
Από εκείνη τη μέρα, τον 31χρονο αναζητούσε  η φίλη του, με την οποία είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν, ωστόσο το κινητό του τηλέφωνο δεν ανταποκρινόταν, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε εκφράσει σε φιλικά του πρόσωπα φόβους για τη ζωή του.
  
Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του 31χρονου, ενισχύεται και από μαρτυρία που λήφθηκε και η οποία είχε οδηγήσει τους άνδρες του ΤΑΕ και της ΥΠΕΓΕ σε έρευνες στην περιοχή του χωριού Ερήμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστράτευσαν drone και επεκτείνουν τις έρευνες στο φράγμα του Κούρρη για τον Ζaidan

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, στις 14 Φεβρουαρίου άκουσε πυροβολισμούς και είδε τρία πρόσωπα να λογομαχούν σε ανοικτό χώρο, ενώ ένα από αυτά επιχείρησε να φύγει τρέχοντας. Ο μάρτυρας πήγε τότε να πάρει το κινητό του τηλέφωνο από το σπίτι και άκουσε άλλους δυο πυροβολισμούς, ενώ όταν επέστρεψε είδε τα δυο πρόσωπα να βάζουν στο χώρο αποσκευών του οχήματος το τρίτο πρόσωπο, που φορούσε άσπρα ρούχα, ίδιο χρώμα με τα ρούχα του 31χρονου τη μέρα που εξαφανίστηκε.
 
Υπενθυμίζεται ότι, έρευνες έγιναν με τη χρήση drone και στο φράγμα του Κούρρη από την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι