Η «Evridiki» που ήθελε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης ήταν τελικά… αστυνομικός

Ποινή άμεσης φυλάκισης επιβλήθηκε σε αστυνομικό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για υπόθεση κατοχής και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.
 
Θύμα των αρρωστημένων πράξεων του τότε 30χρονου αστυνομικού, ήταν 17χρονη μαθήτρια, την οποία προσέγγισε από ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, που έφερε γυναικείο όνομα, ζητώντας της γυμνές φωτογραφίες.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση, τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2014, όταν ο αστυνομικός προσέγγισε την 17χρονη, με το προφίλ «Evridiki Neokleous», που είχε ηλικία 27 ετών, κάνοντας της αίτημα φιλίας.
 
Ακολούθως άρχισαν να συνομιλούν, με τον 30χρονο αστυνομικό, παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, να την ρωτά τι φορεί, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από την ανήλικη γυμνές φωτογραφίες της, στις οποίες θα φαίνονταν τα εσώρουχα και στο στήθος της.
 
Η ανήλικη αρνήθηκε λέγοντας του πως ντρεπόταν, ωστόσο ο αστυνομικός για να την πείσει, της απέστειλε γυμνές φωτογραφίες του.
 
Στη συνέχεια η 17χρονου του απέστειλε έξι φωτογραφίες γυμνές φωτογραφίες της, στις οποίες δεν φαινόταν το πρόσωπο της.
 
Η 17χρονη ακολούθως είχε μπλοκάρει το προφίλ της «Eirinis», με τον 30χρονο να εποικηνωνεί με φίλη της, λέγοντας της να μεταφέρει στην ανήλικη, πως εάν δεν τον ξεμπλοκάρει θα διαρρεύσει τις γυμνές φωτογραφίες της στο facebook.
 
Η ανήλικη, μετά τις απειλές του 30χρονου, «υπέκυψε» και επικοινώνησε ξανά μαζί του, με τον αστυνομικό να της λέει πως για να σβήσει τις φωτογραφίες της, «θα πρέπει να μπει στην κάμερα και να του δείξει τα εσώρουχα της», πράγμα το οποίο όμως δεν έπραξε η 17χρονη.  
 
Αποτέλεσμα, ο 30χρονος, θέλοντας να την εκδικηθεί μετά την άρνηση της, διέρρευσε τις γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια η ανήλικη προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Οι ανακριτές του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξασφάλισαν ένταλμα έρευνας στην οικίας του, ενώ όταν εντοπίστηκαν κάποια ίχνη στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, είπε «εγώ το έκαμα, λάθος μου», παραδεχόμενος τις πράξεις του.
 
Ο 30χρονος είχε ισχυριστεί πως δημιούργησε τον ψεύτικο λογαριασμό για «να παίζει παιχνίδια και για γυναικοδουλειές».
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, σε έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, καταγράφεται πως ο 30χρονος διαγνώστηκε με δυσθυμική διαταραχή και παρακολουθείται από ψυχίατρο, ενώ ανεστάλη η άδεια οπλοκατοχής του.
 
Στην απόφαση του το Δικαστήριο, υποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος «ενήργησε με δόλιο τρόπο» και παραπλάνησε την ανήλικη, ενώ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.
 
«Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος είναι ειδικός αστυφύλακας, όργανο δηλαδή της τάξης, γεγονός που δίδει μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθιστώντας την ακόμη πιο σοβαρή, αφού στον κατηγορούμενο η πολιτεία εμπιστεύτηκε μια σοβαρή θέση και αυτός αντί να τιμήσει τη θέση του και να αποτελεί, όχι μόνο παράδειγμα προς μίμηση αλλά και διώκτης τέτοιων συμπεριφορών, προέβη στις πράξεις αυτές».
 
Το Δικαστήριο, απορρίπτοντας τη θέση της υπεράσπισης του 30χρονου πως επρόκειτο για «μια επιπόλαια πράξη», επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον