Και για τρίτη υπόθεση συνελήφθησαν «Μαμ» και 38χρονος-Εκκρεμεί άλλο ένα ένταλμα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν εκ νέου ο ο 38χρονος επίδοξος εκτελεστής του μαφιόζικου χτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, και ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για το πενταπλό φονικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο άγνωστος Χ και οι ηθικοί αυτουργοί υπό την ασπίδα του θεμελιακού νόμου του Μαμ
 
Σήμερα εξέπνευσε το διάταγμα κράτησης των υπόπτων και η Αστυνομία ζήτησε την ανανέωση της κράτησης τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την δεύτερη υπόθεση που έχουν επανασυλληφθεί, της απόπειρας φόνου εναντίον του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους άλλως «Μαύρος», που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου που διερευνούσαν την τετραπλή απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, που στόχος ήταν επιχειρηματίας, αναμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών και του ΤΑΕ Λάρνακας, ώστε να καταχωρηθεί μια κοινή υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου και να παραπέμψουν σε δίκη τους δύο υπόπτους.

Εναντίον των δύο διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, καθώς και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πυροδότηση της «βόμβας», η ομερτά του «Μαμ» και τα... μηνύματα στην εξουσία 

Ο 38χρονος ομολόγησε πως ήταν το πρόσωπο που παρακολουθούσε τον επιχειρηματία στην Αγία Νάπα και πως αυτός πάτησε τη σκανδάλη και γάζωσε την καφετέρια με 25 σφαίρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων.

Τα αποτυπώματα του 38χρονου βρέθηκαν στο όπλο που χρησιμοποίησε και πέταξε σε διπλανό μουσείο, 150 μέτρα μακριά από τη σκηνή του φόνου, ενώ ισχυρίστηκε πως ο ισοβίτης είναι το πρόσωπο που οργάνωσε το έγκλημα, που τον καθοδηγούσε και  του του έδινε στοιχεία για τον στόχο.

Λίγες ημέρες μετά την ομολογία του, ο 38χρονος παραδέχθηκε πως ήταν και ο δράστης της απόπειρας φόνου εναντίον του «Μαύρου», δείχνοντας και πάλι τον «Μαμ» ως το πρόσωπο που οργάνωσε το έγκλημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καίει τον «Μαμ» και για το κτύπημα στον «Μαύρο» ο 38χρονος-«Δεν είχαμε επαφή»

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο ισοβίτης τον προμήθευσε και πάλι με οπλισμό, μέσω τρίτου προσώπου, τον οποίο όμως δεν τον είδε αλλά ούτε συνομίλησε μαζί του. Υπέδειξε επίσης στους ανακριτές τον φράκτη του Ασπρόκρεμμου, ως το σημείο που πέταξε το όπλο μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, εντοπίστηκε συγκεκριμένο τεκμήριο σε δύσβατη περιοχή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των αδικημάτων, ενώ έγιναν εξετάσεις σε κατάστημα από όπου ο 38χρονος αγόρασε την τηλεφωνική συσκευής την ημέρα της απόπειρας φόνου. 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος αρνείται όσα του καταλογίζει ο 38χρονος και επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής, ο οποίος είναι λαλίστατος με τους ανακριτές, ενώ ενώπιον του Δικαστηρίου είχε αναφέρει πως «μπορεί να λέει ότι θέλει για να γλιτώσει».

Παράλληλα, τόσο ο Μαμαλικόπουλος όσο και ο 38χρονος συνελήφθησαν και για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ για την υπόθεση αναμένεται να συλληφθεί άλλο ένα πρόσωπο, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. 

Επίσης, όπως είπε ο ανακριτής, αναμένεται να σταλεί αίτημα στην Ιντερπόλ Αθηνών ώστε να δοθούν στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα οποία ο ισοβίτης φαίνεται να ερχόταν σε επαφή μαζί τους. 

Την ίδια ώρα οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες προς εντοπισμό του προσώπου με διευθέτησε τον οπλισμό, όπως επίσης και στοιχεία που να τους οδηγούν στους ηθικούς αυτουργούς.
  
Επίσης, έγιναν έρευνες και στο κελί του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου για εντοπισμό του τηλεφώνου, χωρίς όμως να εντοπιστεί.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης