Αλλάζει στάση ο 22χρονος ύποπτος δολοφόνος, μαρτυρία τον δείχνει με προηγούμενο

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο 22χρονος από την Παλαιστίνη, ο οποίος είχε συλληφθεί για τη δολοφονία του 24χρονου Ahmed Bin από το Πακιστάν, που διαπράχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία.
 
Η Αστυνομία ζήτησε ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 22χρονου φερόμενου δολοφόνου, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ εξακολουθεί να καταζητείται ο 27χρονος Σύρος που βρισκόταν μαζί με τον ύποπτο, ο οποίος μια εβδομάδα μετά το έγκλημα, συνεχίζει να παραμένει άφαντος.
 
Ο 22χρονος μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, σε εγκαταλελειμμένη οικία κοντά από τη σκηνή του φόνου, είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το μαχαίρι, με τον ύποπτο να αναφέρει στους ανακριτές, «είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα, δεν ήθελα να κάμω πρόβλημα». Ωστόσο, ενώπιον του Δικαστηρίου ισχυρίστηκε πως δεν είχε πει κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ανακριτής της υπόθεσης, Σταυριανή Αντρέου, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ συνεχίζουν να εξετάζονται βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τόσο πριν όσο και μετά από την διάπραξη του φόνου. 
 
Oι Αρχές, έχουν εξασφαλίσει μαρτυρία, η οποία αναφέρει ότι κατά το βράδυ πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, ο 22χρονος κρατούσε το μαχαίρι που εντοπίστηκε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Αστυνομία και ανέφερε σε συγκεκριμένο πρόσωπο, ότι θα μαχαιρώσει κάποιον στο κεφάλι, στο λαιμό και στην καρδιά, υποδεικνύοντας στον μάρτυρα με το ίδιο μαχαίρι, τον τρόπο που θα το έπραττε.
 
Άλλη μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία αναφέρει πως το θύμα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη διάπραξη των αδικημάτων, χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο ως εξής:
 
Το θύμα εντοπίζεται σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να τηλεφωνεί με το κινητό του στις 04:27:14 και αφού τερματίζει την κλήση του οδεύει σε πεζό από την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, προς την οδό Ρηγαίνης. Αφού το θύμα διασταυρώνει την οδό Ρηγαίνης, φαίνεται να καταφθάνει στο ίδιο σημείο ο 22χρονος μαζί με τον 27χρονο καταζητούμενο στις 04:27:39, ενώ στις 04:27:44, ο ύποπτος μαζί με τον καταζητούμενο που τον συνοδεύει στέκονται μπροστά από το θύμα. 
 
Ως εκ τούτου, οι Αρχές έκριναν πως χρειάζεται η άρση του απορρήτου ιδιωτικής επικοινωνίας  και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για να διαφανεί αν ο ύποπτος ή ο καταζητούμενος συνομίλησαν πριν κατά ή μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Επιπρόσθετα λήφθηκε μαρτυρία ότι 22χρονος μετά τη διάπραξη του φόνου, επικοινώνησε με πρόσωπο, από το οποίο ζήτησε βοήθεια για να διαφύγει από την Κύπρο. 
 
Εξάλλου, ο καταζητούμενος στη βάσει μαρτυρίας που προέκυψε, μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, τηλεφώνησε σε συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, από το οποίο ζήτησε βοήθεια για να αποφύγει την εμπλοκή του στην υπόθεση και να διαφύγει από τη Δημοκρατία ή από τις ελεύθερες περιοχές και κατά συνέπεια ελεγχόμενες περιοχές προς τις κατεχόμενες.
 
Επίσης, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία ότι ο 22χρονος στις 28 Ιανουαρίου είχε επιτεθεί σε νυχτερινό κέντρο σε άλλο πρόσωπο.
 
Λόγω του ότι ο ύποπτος ήταν το πρόσωπο που επιτέθηκε σε πολίτη την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και σε άλλα πρόσωπα λίγα λεπτά πριν τη διάπραξη του φόνου  με τη χρήση μαχαιριού, η Αστυνομία κρίνει απαραίτητη τη λήψη καταθέσεων από τους θαμώνες, οι οποίοι είδαν τον ύποπτο να προβαίνει στις πιο πάνω πράξεις. 
 
Η ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε ακόμα πως θα διενεργηθούν αναγνωριστικές παρατάξεις, αλλά και διαδικασίες αναγνώρισης αντικειμένων, αφού σύμφωνα με μαρτυρία η οποία προέκυψε, ο ύποπτος είχε στην κατοχή του συγκεκριμένο μαχαίρι, το οποίο πρόταξε εναντίον άλλων ατόμων, αμέσως πριν τη διάπραξη του εγκλήματος.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η κ. Ανδρέου, ο ύποπτος ανακρίθηκε εκ νέου, ωστόσο άσκησε το δικαίωμα της σιωπής, λέγοντας πως ότι έχει να πει, θα το πει στο Δικαστήριο. 

Σημειώνεται ότι, ο ύποπτος εξετάστηκε από ψυχίατρο, κατόπιν διαταγμάτων που εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την ψυχίατρο να αποφαίνεται ότι δεν διαπίστωσε ψυχωσική συμπτωματολογία και ότι ο ύποπτος είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, αλλά και να τεθεί υπό αστυνομική κράτηση σε κρατητήριο.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και ανανέωση την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 22χρονο για το φόνο-Παραδέχθηκε αλλά δεν το κατάλαβε πως τον σκότωσε
 
Εξάλλου, η Αστυνομία είχε περάσει χειροπέδες σε 29χρονο Νιγηριανό, ο οποίος, όπως διαφάνηκε από τις κάμερες, ενώ περνούσε από την σκηνή που διαπράχθηκε το έγκλημα, σταμάτησε και αφού πλησίασε τον νεκρό, του άρπαξε χρηματικό ποσό από την τσέπη και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα εναντίον του και αφού τον εντόπισε του φόρεσε χειροπέδες, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στον φόνο.

Ο 29χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απίστευτο! Τον είδε δολοφονημένο στην μέση της οδού Ρηγαίνης και… τον έκλεψε

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους