Καίει τον «Μαμ» και για το κτύπημα στον «Μαύρο» ο 38χρονος-«Δεν είχαμε επαφή»

Η νέα ομολογία του 38χρονου επίδοξου εκτελεστή του κτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, άνοιξε το δρόμο στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, για νέες έρευνες σε σχέση με την απόπειρα φόνου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, κατά του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους, άλλος «Μαύρος» στη Λάρνακα. Ο 38χρονος ενέπλεξε τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και τον έδειξε ως τον οργανωτή του εγκλήματος, ενώ τον ίδιο ρόλο του αποδίδει και για το μαφιόζικο κτύπημα στην Αγία Νάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE/Μαμαλικόπουλος: Ο 38χρονος δεν λέει απόλυτα την αλήθεια, μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να γλιτώσει

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι δύο επανασυλληφθέντες, ο 38χρονος σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που διέπραξε την απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου».


Περαιτέρω κατονόμασε τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που του ανάθεσε τη δολοφονία, του έδινε οδηγίες, πληροφορίες και συνδρομή μέσω τηλεφώνου με σκοπό τη διάπραξη της δολοφονίας του Χαραλάμπους. Ανέφερε επίσης ότι ο Μαμαλικόπουλος ήταν το πρόσωπο που διευθέτησε την προκαταβολική πληρωμή του και την παραλαβή των πυροβόλων όπλων που χρησιμοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπαζοκεφαλιά ο «Μαμ»…  Δύο ομολογίες, δύο διαφορετικά εγκλήματα, δύο σκοτεινά κίνητρα
 
Τέλος, στην κατάθεσή του έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του πριν, κατά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, στην οποία αναφέρει την συνδρομή του Δημήτριου Μαμαλικόπουλου, καθώς επίσης και την τελική διάθεση των όπλων που έφερε κατά την διάπραξη των αδικημάτων αλλά και για το πρόσωπο που του προμήθευσε κατ’ εντολή του Δημήτριου Μαμαλικόπουλου.


Ψάχνουν τον προμηθευτή των όπλων
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, λίγες ημέρες πριν την απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου», ο 38χρονος βρέθηκε στο σημείο παρακολουθώντας τον στόχο, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.
 
Οι ανακριτές, όπως και στην περίπτωση του κτυπήματος στην Αγία Νάπα, ψάχνουν το πρόσωπο που προμήθευσε τα όπλα στον 38χρονο. Όπως ανέφερε ο ανακριτής, αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα σε συγκεκριμένο σημείο στη Λάρνακα, τον οποίο υπέδειξε ο 38χρονος, ενώ θα πραγματοποιηθούν υποδείξεις σκηνών και θα εκδοθούν διατάγματα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναζητούνται άλλοι δύο για το μαφιόζικο κτύπημα, δεν συνεργάζεται ο «Μαμ»
 
Παράλληλα, θα ανακριθεί ο Μαμαλικόπουλος και θα επαναξιολογηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.


«Μπορεί να λέει ό,τι θέλει»
Ο 38χρονος δεν έφερε ένσταση στο διάταγμα κράτησής του, σε αντίθεση με τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος αντεξέτασε ο ίδιος τον ανακριτή, αφού δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο.
 
Αφού άκουσε την μαρτυρία του ανακριτή, ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος ανέφερε ότι «μιλάτε για θεληματική κατάθεση του 38χρονου. Μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε για να γλιτώσει. Αυτός ο άνθρωπος δεν λέει απόλυτα την αλήθεια. Ποια είναι τα κίνητρά του;».
 
Παράλληλα, ο Μαμαλικόπουλος ανέφερε πως αμφισβητεί πλήρως την μαρτυρία του 38χρονου, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε επαφή ποτέ μαζί του, ενώ επανέλαβε πως τα κίνητρά του, πίσω από την ομολογία που τον εμπλέκει τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος.
 

Περαιτέρω, αμφισβήτησε τις αναφορές του ανακριτή ότι υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει μάρτυρες, να καταστρέψει τεκμήρια και να διαφύγει στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο βρεγμένος από τα ισόβια, τα ισόβια δεν τα φοβάται…
                                                                                                                      
Το Δικαστήριο, αφού άκουσε τόσο τον Μαμαλικόπουλο, όσο και την Κατηγορούσα Αρχή, διαπίστωσε πως υπάρχουν εύλογες υπόνοιες για την εμπλοκή του στα υπό διερεύνηση αδικήματα και ως εκ τούτου, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, για έκδοση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησής του, διάταγμα το οποίο εκδόθηκε και για τον 38χρονο.

Εξάλλου σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστήριο Λάρνακας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου,  απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι  «τα δύο άτομα ηλικίας 38 και 37 ετών ήδη τελούν υπό κράτηση για απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα. Από τις εξετάσεις που διενεργούνται φαίνεται ότι και αυτή η υπόθεση βαίνει προς εξιχνίαση».

Ερωτηθείς για τα κίνητρα των δύο εγκλημάτων, απάντησε πως «αυτά διερευνώνται και για τις δύο υποθέσεις. Τα κίνητρα αποτελούν αντικείμενο της διερεύνησης από την αστυνομία».

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου