Πέμπτη 23 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείνει ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού-Πάφου λόγω μεταφοράς οικίας

  21/02/2020 20:16
Κλείνει ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού-Πάφου λόγω μεταφοράς οικίας

Κλείνει ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού-Πάφου λόγω μεταφοράς οικίας

  21/02/2020 20:16
Αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού – Πάφου, καθώς και σε άλλους δρόμους του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, αναμένεται να υπάρξουν αύριο Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, από τις 4.00 η ώρα το πρωί, λόγω μεταφοράς με ρυμουλκούμενα φορτηγά οχήματα υπερμεγέθους φορτίου.
  
Συγκεκριμένα, από τις 4.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα γίνεται μεταφορά προκατασκευασμένης οικίας, με τέσσερα ρυμουλκά οχήματα, από την περιοχή Ποταμιάς, στην επαρχία Λευκωσίας, προς την Κοινότητα Σούνι – Ζανατζιά, στην επαρχία Λεμεσού. Το πλάτος του φορτίου είναι 4.90μ. περίπου, το ύψος του 4.50μ. περίπου και το μήκος του ξεπερνά τα 13 μέτρα.
 
Λόγω των διαστάσεων του φορτίου, η διακίνηση των φορτηγών οχημάτων που θα το μεταφέρουν θα καταλαμβάνει και τις δύο λωρίδες πορείας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού – Πάφου, στην κατεύθυνση προς Λεμεσό και Πάφο, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα προσπεράσματος από άλλα διερχόμενα οχήματα. Η ταχύτητα που αναμένεται να αναπτύξουν τα φορτηγά οχήματα στον αυτοκινητόδρομο θα είναι γύρω στα 50 έως 60 χιλιόμετρα ανά ώρα.
 
Η διακίνηση των φορτηγών που θα μεταφέρουν το αναφερόμενο φορτίο θα γίνεται με τη συνοδεία οχημάτων του Τμήματος Τροχαίας, του Αρχηγείου Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας. Σε διάφορα σημεία όπου θα υπάρχουν λωρίδες για έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο θα γίνεται στάση των φορτηγών οχημάτων για μερικά λεπτά και θα επιτρέπεται το προσπέρασμα από άλλους διερχόμενους οδηγούς για αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης.
 
Η πορεία που θα ακολουθήσουν τα φορτηγά οχήματα με τη συνοδεία της Αστυνομίας θα είναι η ακόλουθη:
 
Από την περιοχή Ποταμιάς τα οχήματα θα κινηθούν στην οδό Τεύκρου Ανθία, στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου - παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού – και θα εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, τμήμα Α1, κατευθυνόμενα προς Λεμεσό. Στην Λεμεσό, θα κινηθούν μέσω του παρακαμπτήριου δρόμου Λεμεσού προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, τμήμα Α6 και μέσω της εξόδου προς Καντού, θα κινηθούν στο δρόμο Καντού προς την Κοινότητα Σούνι – Ζανατζιά. Στο δρόμο Καντού – Σούνι – Ζαρατζιά επίσης θα γίνουν αποκοπές για οχήματα που θα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση της αυτοκινητοπομπής, από Σούνι – Ζαρατζιά προς Καντού.
 
Προτρέπονται οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας που θα βρίσκονται στα διάφορα σημεία όπου θα κινείται η αυτοκινητοπομπή μεταφοράς του φορτίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας