Καταρρακτώδεις βροχές στον αυτοκινητόδρομο-Συσσωρεύθηκε νερό στο οδόστρωμα

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στην περιοχή και κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού-Πάφου, με αποτέλεσμα να υπάρχει συσσώρευση και ροή νερού σε διάφορα σημεία στο οδόστρωμα και να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.

Προτρέπονται οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους, αναμμένα.

Την ίδια ώρα, στα ορεινά παραμένουν κλειστοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι Προδρόμου - Τροόδους, Πλατρών - Τροόδους και Καρβουνά - Τροόδους, λόγω χιονόπτωσης. Οι υπόλοιποι δρόμοι στις ορεινές περιοχές είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Λόγω των βροχών που σημειώνονται ανά το Παγκύπριο, προτρέπονται όσοι διακινούνται στο οδικό δίκτυο να είναι προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στα ορεινά, είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα όμως, τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα. Στο εσωτερικό πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ή και σε καταιγίδα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά παράλια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5  βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στο μείον ένα στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά και ως επί το πλείστον στο εσωτερικό, τα ορεινά και τα ανατολικά παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα βόρεια και τα δυτικά, παρόλο που στα δυτικά θα είναι, το πρωί, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο