Το… ρεσιτάλ εκτελεστών στην Αγία Νάπα, το αιματοκύλισμα και οι χρόνιες βεντέτες

Την θλιβερή πρωτιά στα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην Κύπρο κατέχει η Αγία Νάπα, λαμβάνοντας υπόψη πως στην Επαρχία διαπράχθηκαν οι δύο μαζικότερες δολοφονίες, που καταγράφηκαν στα χρονικά. Πρόκειται για το πενταπλό και το τετραπλό φονικό, ενώ στη λίστα προστέθηκε και το μαφιόζικο χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, το οποίο μπορεί να μην είχε νεκρούς, ωστόσο τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, αριθμός επίσης πρωτόγνωρος για υπόθεση απόπειρας φόνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το νέο συμβόλαιο θανάτου, ο καταπατημένος «νόμος» και οι παράπλευρες απώλειες
 
Από το 2010 η Αγία Νάπα βρίσκεται στο επίκεντρο, με τον κύκλο αίματος να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, αφού οι βεντέτες ανάμεσα σε πρόσωπα της νύχτας, καλά κρατούν.
 
Η είδηση ότι το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012, άγνωστος σκότωσε εν ψυχρώ πέντε πρόσωπα, μέσα σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, συγκλόνισε το παγκύπριο, αφού επρόκειτο για την πρώτη μαζικότερη δολοφονία μετά το 1974 και ως εκ τούτου, χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής.
 
Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, κάθε νέο έγκλημα, κρύβει και διαφορετικές εκπλήξεις και φέρνει πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Κύπρο, αφού στην επίθεση στην καφετέρια, τραυματίστηκαν τέσσερις θαμώνες, που δεν είχαν καμία σχέση με τον στόχο του επίδοξου εκτελεστή, που φαίνεται πως ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Αγίας Νάπας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι χτύπησε ο δράστης της μαφιόζικης επίθεσης
 
Μπορεί και στο τετραπλό φονικό, που διαπράχθηκε τέσσερα χρόνια μετά, ακριβώς την ίδια ημέρα που διαπράχθηκε το πενταπλό φονικό, να υπήρξαν παράπλευρες απώλειες, αφού εκτός από τον στόχο, Φάνο Καλοψιδιώτη, σκοτώθηκαν από τα πυρά άλλα τρία πρόσωπα, εντούτοις τα δύο θύματα είχαν μια «σύνδεση» με τον επιχειρηματία, αφού κάθονταν στο ίδιο τραπέζι (σ.σ τρίτο θύμα ο ένας εκ των εκτελεστών). Σε αντίθεση με την παρούσα υπόθεση όπου τα άτομα που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες, ήταν απλά θαμώνες της καφετέριας.
 
Παράπλευρες απώλειες, υπήρχαν όμως και στο πενταπλό φονικό που προηγήθηκε, αφού το συμβόλαιο θανάτου έφερε μόνο το όνομα του Φάνου Καλοψιδιώτη, ωστόσο ο εκτελεστής γάζωσε το όχημα του στο οποίο δεν βρισκόταν αυτός, αλλά πέντε άλλα πρόσωπα τα οποία έπεσαν νεκρά.
 
Πέραν των πιο πάνω υποθέσεων, την τελευταία δεκαετία, στο διάστημα μεταξύ πενταπλού και τετραπλού φονικού, και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου 2014, δολοφονήθηκε και ο Γιάννης Μαυρουδής Καλοψιδιώτης, 77 ετών, ενώ είχαν αποτραπεί τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.
 
Τον Οκτώβριο του 2017 άλλη μια εκτέλεση από επαγγελματία δολοφόνο καταγράφεται στην Αγία Νάπα. Ο Κυριάκος Χατζησάββας πυροβολείται  στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας του. Ο δράστης γνώριζε τις κινήσεις του και του είχε στήσει καρτέρι. Έπρεπε να τελειώσει τη δουλειά που έμεινε στη μέση, δέκα χρόνια προηγουμένως, οπότε και πάλι εκτελεστής θέλησε να βγάλει από τη μέση τον πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ.
 
Ο Χατζησάββας είχε επιστρέφει δύο μέρες πριν από το εξωτερικό. Είχε σταθμεύσει το όχημα του στην πολυκατοικία που διέμενε. Τότε, ο εκτελεστής πάτησε την σκανδάλη και μια σφαίρα καρφώνει στο δεξί μέρος της κεφαλής του Χατζησάββα, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.
 
Τέσσερεις μέρες μετά την ενέδρα, οι ιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και έτσι η οικογένεια του συμφώνησε όπως αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και δωριθούν τα όργανα του.
 
Και πριν ξεχαστούν τα δύο μεγαλύτερα εγκλήματα, το 2018, μια νέα δολοφονία έρχεται να μεγαλώσει τον κύκλο αίματος στην Αγία Νάπα, η οποία φαίνεται να είχε φόντο το τετραπλό φονικό.

Πρόκειται για την γκανγκστερική δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου που διαπράχθηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2018, στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας, η οποία επίσης κατέγραψε πρωτοφανείς λεπτομέρειες.

Οι δράστες που επέβαιναν σε όχημα, είχαν ανοίξει πυρ κατά του οχήματος του, το οποίο ο Γκάρυ ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Στη συνέχεια, καταδιώχθηκε αφού οι εκτελεστές τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό, κι ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από περίφραξη, δέχθηκε τις θανατηφόρες βολές. Οι εκτελεστές άφησαν πίσω τους μηδαμινά στοιχεία, ενώ όπως διαπιστώθηκε, γνώριζαν καλά τις κινήσεις του θύματος.

Περίπου δυο εβδομάδες μετά την εκτέλεση του 33χρονου, οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν κατάφεραν να τους δέσουν με την υπόθεση.

Όπως είχε αναφερθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, ο Χριστοδούλου ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος προσώπου που καταδικάστηκε για το τετραπλό φονικό και ο οποίος ήταν εχθρός αντίπαλης φατρίας.  
 
Και ενώ υπήρχε «κατάπαυση του πυρός» για δύο χρόνια, το μαφιόζικο χτύπημα στην καφετέρια, που φαίνεται να είχε στόχο γνωστό επιχειρηματία, έρχεται να ταράξει ξανά τα νερά στην Αγία Νάπα.
 
Τέσσερις θαμώνες, που δεν είχαν καμία σχέση με τον επιχειρηματία, τραυματίζονται από τα πυρά, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.
 
Ο δράστης γάζωσε τη καφετέρια με 25 σφαίρες, χωρίς όμως να γνωρίζει πως από την καφετέρια είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα ο επιχειρηματίας.
 
Μετά το νέο χτύπημα, ουδείς μπορεί να πει πως δεν θα υπάρξουν αντίποινα, αφού με βάση τα όσα καταγράφονται την τελευταία δεκαετία, κάποια κεφάλαια δεν έχουν κλείσει.
 
Σημειώνεται πως σε κανένα από τα πιο πάνω εγκλήματα δεν έχει συλληφθεί και να καταδικαστεί ηθικός αυτουργός.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O πρώτος ύποπτος της μαφιόζικης επίθεσης-Οι κινήσεις του 30 λεπτά πριν το κτύπημα
 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους