Το νέο συμβόλαιο θανάτου, ο καταπατημένος «νόμος» και οι παράπλευρες απώλειες

Άλλο ένα έγκλημα διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων, με τον δράστη όπως φαίνεται, να μην τηρά τους άγραφους νόμους μεταξύ των προσώπων της νύχτας, ίσως και από λάθος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε 25 σφαίρες ο δράστης, έφυγε είκοσι λεπτά πριν το χτύπημα ο επιχειρηματίας
 
Και αυτό, λόγω του ότι στόχος της απόπειρας φόνου, όπως όλα δείχνουν, ήταν η δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία της Αγίας Νάπας, ο οποίος ωστόσο είχε φύγει από την καφετέρια στην οποία άνοιξε πυρ ο δράστης, με αποτέλεσμα από τα πυρά να τραυματιστούν τέσσερα άλλα πρόσωπα, ενώ ο ένας από τους άγραφους νόμους της νύχτας, λέει πως στον πόλεμο δεν πρέπει να την πληρώνουν αθώοι.
 
Ωστόσο, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού ο εν λόγω νόμος καταπατήθηκε σε τρία προηγούμενα εγκλήματα, με το πρώτο να είναι το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.
 
Οι δράστες, ενώ είχαν συμβόλαιο θανάτου για τον Φάνο Καλοψιδιώτη, άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος του, στο οποίο ωστόσο δεν βρισκόταν ο επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί άλλοι πέντε, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.
Από την άλλη στο τετραπλό φονικό, μπορεί οι εκτελεστές να πέτυχαν τον στόχο τους (σ.σ Φάνο Καλοψιδιώτη) τέσσερα χρόνια μετά, εντούτοις όταν μπούκαραν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, νεκροί έπεσαν άλλοι τέσσερις, τα ονόματα των οποίων δεν αναγράφονταν στο συμβόλαιο θανάτου. Πρόκειται για τον αστυνομικό και κουμπάρο του επιχειρηματία, Ηλία Χατζηευθυμίου και τη σύζυγο του, Σκεύη. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως θα μπορούσε ο αριθμός των θυμάτων να ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αφού κατά τον ουσιώδη χρόνο, στο εστιατόριο βρίσκονταν δεκάδες θαμώνες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα και ο ένας εκ των δύο εκτελεστών.
Ένα άλλο θύμα που καταγράφηκε κατά τη διάπραξη μιας δολοφονίας, ήταν και ο φρουρός του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 17 Φεβρουαρίου 2015.
 
Οι δολοφόνοι έδρασαν με πρωτοφανή τρόπο, αφού «χτύπησαν» με ρουκέτα την οικία του Μαυρομιχάλη, ο οποίος ήταν και ο στόχος, ενώ στη συνέχεια μια θεριστική ριπή από αυτόματο όπλο γάζωσε το σπίτι του.
 
Αποτέλεσμα, ο 27χρονος φρουρός του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Στέφανος Παπαδόπουλος, που βρισκόταν στο όχημα του έξω από την οικία, να τραυματιστεί θανάσιμα, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος. Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν τον Παπαδόπουλο να προσλαμβάνεται πρόσφατα από τον Μαυρομιχάλη, ώστε να εκτελεί χρέη φρουρού, χωρίς να έχει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.

Επίσης, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως θα μπορούσε να υπήρχαν περισσότερα θύματα, αφού επρόκειτο για εκτόξευση ρουκέτας, ενώ κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης μόλις είχε εισέλθει στην οικία του μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους. 

Παρόμοια δεδομένα καταγράφονται και στην απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα, αφού όπως όλα δείχνουν, ο δράστης φαίνεται να προσλήφθηκε για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από την καφετέρια.

Μετά την απόπειρα φόνου, η Αστυνομία φοβάται για νέο κύκλο αίματος και αντίποινα, καθώς λαμβάνεται υπόψη τα μεγαλύτερα εγκλήματα που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκληριστεί η οικογένεια Καλοψιδιώτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Βρέθηκε το καλάσνικοφ του επίδοξου εκτελεστή, πεταγμένο στο διπλανό μουσείο

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE: Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου