ΑΣΔΥΚ: Οι αυξήσεις σε μερίδα δικηγόρων και εισαγγελέων στη ΝΥ δεν έγιναν με την απαιτούμενη διαφάνεια

Οι αυξήσεις που δόθηκαν σε μια μερίδα δικηγόρων και εισαγγελέων στη Νομική Υπηρεσία «δεν έγιναν με την απαιτούμενη διαφάνεια, είναι κατά γενική ομολογία υπερβολικές και, ακόμη και εκ των υστέρων, δεν έχουν ακουστεί τεκμηριωμένα επιχειρήματα είτε από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα, είτε από το αρμόδιο Υπουργείο που κατέληξε να τις παραχωρήσει, που να τις δικαιολογούν», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το ΔΣ της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ).
 
Όπως σημειώνει, από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ετήσια αμοιβή ενός Εισαγγελέα από €80.000 (ακαθάριστα) που ήταν μέχρι και το 2019 αυξάνεται στις €123.000. Δηλαδή, ένα άλμα στο μισθό που αναλογεί σε 54%. Οι Ανώτεροι Δικηγόροι, από €76.000 θα λαμβάνουν €101.000, δηλαδή, ένα άλλο άλμα 33%. Και οι Δικηγόροι Α’, που είναι και η πρώτη προαγωγή στη Νομική Υπηρεσία, από €58.000 ανεβαίνουν στις €70.000, δηλαδή, μια άνοδος του 21%.
 
«Και ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις αυτές δίδονται ανερυθρίαστα και χωρίς ενδοιασμούς, η ίδια η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας που ζήτησε και έλαβε για τους δικούς του υπαλλήλους, παρουσιάζεται και επιχειρηματολογεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χωρίς φραγμό και χωρίς καμία ηθική αναστολή, υπέρ της συνέχισης των παράνομων αποκοπών που υφίστανται εδώ και 8 χρόνια οι υπόλοιποι δημόσιοι και ημιδημόσιοι υπάλληλοι επικαλούμενος τη υνέχιση της δυσπραγίας και των κινδύνων που θα δημιουργηθούν για τα δημόσια οικονομικά από τυχόν αποκατάσταση (όχι αύξηση όπως διεκδίκησε και πήρε για την υπηρεσία του) των μισθών των υπαλλήλων», προσθέτει.
 
Το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ αναφέρει, επίσης, ότι στη δημόσια υπηρεσία, «όπως φαίνεται να την οραματίζονται κάποιοι, οι ήδη υψηλά αμειβόμενοι θα παίρνουν όλο και περισσότερα και οι χαμηλά αμειβόμενοι όλο και λιγότερα».
 
«Στους σχεδιασμούς αυτούς να είναι βέβαιοι, όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, πως θα μας βρουν, ως ΑΣΔΥΚ, απέναντι τους. Οι κοινωνικές αδικίες και η οικονομική αφαίμαξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών τάξεων  δεν πρόκειται να αφεθεί να συνεχιστεί παθητικά και χωρίς αντίσταση», καταλήγει το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ, στην ανακοίνωση του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας