Με σφιγμένη τη θηλιά ο συζυγοκτόνος, η σύλληψη του συμπλήρωσε το παζλ

To τελευταίο κομμάτι του παζλ του άγριου φονικού που διαπράχθηκε στην Πάφο την περασμένη Δευτέρα, με θύμα την 31χρονη Ghada Al Nouri, τοποθέτησε η Αστυνομία μετά τη σύλληψη του 42χρονου φερόμενου δράστη, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στη Λεμεσό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληρή στάση από τον φερόμενο συζυγοκτόνο-Περνά από εξαντλητική ανάκριση
 
Οι Αρχές θεωρούν πλέον την υπόθεση πλήρως εξιχνιασθείσα, αφού έχουν στα χέρια τους στοιχεία και μαρτυρίες που καίνε τον 42χρονο, ο οποίος με αδιάσειστα στοιχεία στην πλάτη του, οδηγείται το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.
 
Παρότι στην πρώτη του ανάκριση ο 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, αρνήθηκε την ανάμιξη του στην υπόθεση, εντούτοις χθες βράδυ πέρασε από νέα πολύωρη ανάκριση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη ο φερόμενος συζυγοκτόνος στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε άλλους δέκα (pics)
 
O 42χρονος, όποια στάση κι αν αποφασίσει να κρατήσει, είτε αυτή της παραδοχής ή της μη παραδοχής, η Αστυνομία θεωρεί πως μπορεί να τον παραπέμψει σε δίκη, αφότου ολοκληρώσει τις έρευνες και να αποδείξει την ενοχή του για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης ισόβιας κάθειρξης.
 
Σε περίπτωση παραδοχής του 42χρονου, η διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου αναμένεται να είναι σύντομη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί χρόνος αφού θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση μαρτύρων.
 
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, η ποινή των ισοβίων είναι μονόδρομος.
 
Τον καίνε στοιχεία και μαρτυρίες
 
Από την οικία της εν διαστάσει συζύγου του 42χρονου, περισυνελλέγει μεγάλο μαρτυρικό υλικό που καίει τον ύποπτο. Ανάμεσα στα τεκμήρια βρίσκεται και το φονικό μαχαίρι, το οποίο ο δράστης πέταξε σε κάδο απορριμμάτων μετά το άγριο φονικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα

Τα συγκεκριμένα τεκμήρια στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις και οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματά των επιστημονικών εξετάσεων που θα συνδέσουν τον ύποπτο και με DNA.
 
Επίσης, αδιάσειστη κρίνεται και η οπτικογραφημένη κατάθεση της επτάχρονης, η οποία ανέφερε ότι ξύπνησε από τις φωνές και είδε τον πατέρα της να μαχαιρώνει την μητέρα της, η οποία έχει άλλα έξι παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Μόλις μερικές γραμμές η μαρτυρία της επτάχρονης-Δεν θα καταθέσουν τα αδέλφια της

Την ώρα του εγκλήματος, στο σπίτι και συγκεκριμένα σε διπλανό δωμάτιο από το χώρο που διαπράχθηκε η δολοφονία, βρίσκονταν άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών.
 
Αφότου ο δράστης σκότωσε την 31χρονη, στη συνέχεια πήρε την επτάχρονη και τα άλλα δύο παιδιά και τα μετέφερε στο σπίτι του αδελφού του, στο οποίο διέμεναν άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.
 
Στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο, ενώ γύρω στις εννέα το πρωί της ίδιας μέρας κάλεσε τον αδελφό του και του είπε πως θα φύγει, χωρίς να του δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
 
Ο φερόμενος δράστης, τέσσερις μέρες μετά και κατόπιν πληροφορίας που έφθασε στις Αρχές, εντοπίστηκε τελικά σε υποστατικό στη Λεμεσό.
 
Aμέσως, στήθηκε επιχείρηση από μέλη του ΤΑΕ και του ΟΠΕ, με τον ύποπτο να συλλαμβάνεται. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι δέκα Σύριοι, οι οποίοι διέμεναν στον εν λόγω υποστατικό.
 
Ακολούθως, ο 42χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου ανακρίθηκε προφορικά και στη συνέχεια μέλη του ΤΑΕ Πάφου τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στα κρατητήρια Πάφου.
 
Όσον αφορά τους άλλους δέκα συλληφθέντες, παρέμειναν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και έδωσαν καταθέσεις, για να διακριβωθεί κατά πόσον έκρυβαν τον 42χρονο από τις Αρχές.
 
Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η 31χρονη
 
Υπενθυμίζεται ότι, η 31χρονη είχε φθάσει με ξύλινη βάρκα στην Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο για να συναντήσει τον 42χρονο σύζυγο της, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του για ενδοοοικογενειακή βία.

Μετά την καταγγελία, ο 42χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αφότου η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκαθαρίζει το Γραφείο Ευημερίας για την 31χρονη που δολοφονήθηκε-Άφαντος ο δράστης

Ανάμεσα στους όρους, ήταν να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του να τοποθετηθεί στον κατάλογο stop list και να παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Του επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικά μέτρα, ώστε να μην πλησιάζει την οικία της 31χρονης, τα οποία καταπάτησε και αφού μετέβη στην οικία, άνοιξε με τα δικά του κλειδιά και προέβη στο ειδεχθές έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταξίδεψε σε ξύλινη βάρκα με τα παιδιά για να τον βρει και αυτός την σκότωσε

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί