Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σύσσωμο το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας στο εδώλιο για… φαγοπότι

  15/01/2020 12:30
Σύσσωμο το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας στο εδώλιο για… φαγοπότι

Σύσσωμο το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας στο εδώλιο για… φαγοπότι

  15/01/2020 12:30
Μη παραδοχή στις κατηγορίες, που τους απαγγέλθηκαν, απήντησαν εννέα πρώην μέλη του Κ.Σ. Κισσόνεργας.
 
Τα εννέα πρώην μέλη του Κ.Σ. Κισσόνεργας (ηλικίας 1ος κατηγορούμενος 64 ετών, ο 2ος 45 ετών, ο 3ος 51 ετών, ο 4ος 53 ετών, ο 5ος 62 ετών, ο 6ος 64 ετών, ο 7ος 74 ετών, ο 8ος 65 ετών και ο 9ος 49 ετών) παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, ανυπακοή σε διατάξεις νόμων που επιβάλουν καθήκον, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας,  πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και παράβαση περί Συντονισμού και Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων, Προμηθειών, Έργων και Υπηρεσιών και για Συναφή Θέματα Νόμου.
 
Τα αδικήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διεπράχθησαν μεταξύ  της περιόδου 1/1997 και 31/12/ του 2011.
 
Ο 2ος και 5ος κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους  Επαμεινώντα Κορακίδη και Μαρία Παπαδημήτρη αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να εξεύρουν δικηγόρους σε κατοπινό στάδιο, όπως ανέφεραν στο Δικαστήριο.
 
Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε πως ενόψει των πιο πάνω η υπόθεση ορίζεται για σκοπούς ακρόασης στις 2.6.2020 στις 10:00 το πρωί. Ο αριθμός των μαρτύρων κατηγορίας ανέρχεται σε 22, εκ των οποίων κάποιοι θα κλητευθούν ενώπιον δικαιοσύνης.
 
Ο Δικαστής διέταξε επίσης όπως έκαστος από τους εννέα κατηγορούμενους καταβάλει εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ  προκειμένου να εξασφαλιστεί  η παρουσία τους στο Δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2016 και μετά την σχετική επιστολή που απέστειλε η Έπαρχος Πάφου προς τον Αρχηγό Αστυνομίας και με κοινοποίηση προς τους Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή.
 
Σημειώνεται πως κανένα από τα μέλη του υφιστάμενου Κοινοτικού Συμβουλίου δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στα εννέα αυτά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στα αδικήματα αυτά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας