Ποινικές ευθύνες βλέπει και ο Κληρίδης για το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού

Ποινικές ευθύνες εντόπισε και ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, που επήλθε από απονενοημένη πράξη στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, και ο οποίος ξεγύμνωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα υπό κάλυψη έγκλημα που βρήκε τον ηθικό αυτουργό του… Το κράτος!

Ο Κώστας Κληρίδης μελετώντας τα όσα καταγράφει στο πόρισμα της η Επίτροπος Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού Λοττίδου, η οποία εντόπισε πειθαρχικές και πιθανόν ποινικές ευθύνες σε λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, αστυνομικούς και στον πατέρα του Στυλιανού, διαπίστωσε πως πιθανόν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου διόρισε δύο ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για έρευνα.  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία, «από τη μελέτη της Έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την αναζήτηση ευθυνών σε σχέση με το θάνατο του ανήλικου Στυλιανού Κωνσταντίνου, προέκυψε το συμπέρασμα ότι υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από κάποια πρόσωπα.

Εν όψει της φύσεως των εμπλεκομένων θεμάτων και τυχόν εμπλεκομένων προσώπων, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απεφάσισε ότι ενδείκνυται υπό τις περιστάσεις, η διεξαγωγή ποινικής διερεύνησης από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές. Προχώρησε δε στο διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών ήτοι του δικηγόρου κ. Μόδεστου Πογιατζή και του δικηγόρου κ. Ανδρέα Ε. Ανδρέου, με εντολή όπως περατώσουν την ανατιθέμενη σ’ αυτούς ποινική ανάκριση εντός δύο μηνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάρτι… παραλείψεων από το Γραφείο Ευημερίας πίσω από το θάνατο του Στυλιανού

Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα της η Επίτροπος Διοικήσεως διαπίστωσε πλήρη και εγκληματική αμέλεια από τους αρμόδιους-αναρμόδιους, οι οποίοι εάν ακολουθούσαν τους σχετικούς κανονισμούς, ενδεχομένως ο άτυχος Στυλιανός να βρισκόταν σήμερα ανάμεσα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχαν πάνω από 20 ευκαιρίες να σώσουν τον Στυλιανό, άφησαν ανενόχλητο τον πατέρα

Στο πόρισμα καταλογίζονται ευθύνες κατά τεσσάρων λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας αλλά και σε αριθμό αστυνομικών της πρώτης γραμμής, οι οποίοι είχαν ενώπιον τους περισσότερες από 20 αναφορές, ενώ δεν είχαν λάβει υπόψη την καταδίκη του πατέρα για βία κατά του Στυλιανού. Επίσης, γίνεται λόγος για παράλειψη εκτίμησης κινδύνου για βία στην οικογένεια και παράλειψη της Αστυνομίας να ενημερώνει τους εμπλεκόμενους. Η Επίτροπος εισηγήθηκε και την δίωξη του πατέρα του 14χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο τον πατέρα του Στυλιανού η Επίτροπος-Εισηγείται τη δίωξή του

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»