Ζητά παρέμβαση Τζόνσον η 19χρονη-«Ο χρόνος μου τελειώνει, σας παρακαλώ...»

Την παρέμβαση του Μπόρις Τζόνσον, ζητά η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης, ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από δώδεκα Ισραηλινούς, στην Αγία Νάπα.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για το κατά πόσο ήταν δίκαιη η απόφαση του Δικαστηρίου.
 
Η 19χρονη Βρετανίδα, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Sun, ανέφερε πως την κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Dominic Raab, επικοινώνησε μαζί της, για να συζητήσουν.
 
 
«Κάθε δευτερόλεπτο της διαδικασίας είναι ένας ζωντανός εφιάλτης. Είμαι 19 χρόνων και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να απαλλάξω το όνομά μου και να επιστρέψω στο σπίτι μου και την οικογένειά μου. Θέλω να ζητήσω από τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας να στηρίξουν τις δράσεις μου, έμπρακτα και να μένουν μόνο στα λόγια. Ο χρόνος μου τελειώνει. Σας, παρακαλώ βοηθήστε με», ανέφερε η κοπέλα.
 
Η νεαρή ήταν υπό όρους ελεύθερη, ενώ είχε περάσει ένα μήνα στη φυλακή. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και ενός έτους ή/και μέχρι και 1700 ευρώ πρόστιμο. Στις 7 Ιανουαρίου θα ακούσει την ποινή της.
 

Υπενθυμίζεται ότι οι Τimes του Λονδίνου σημειώνουν πως μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου υπήρξε κριτική ως προς τον τρόπο που έτυχε χειρισμού η υπόθεση από τις κυπριακές Αρχές.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα γεγονότα της υπόθεσης με την 19χρονη να καταθέτει ψευδώς για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, ενώ αργότερα απέσυρε τους ισχυρισμούς της. Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η απόσυρση των αρχικών της ισχυρισμών, έγινε μετά από επιθετική ανάκριση που διήρκησε οκτώ ώρες, χωρίς την παρουσία των δικηγόρων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μποϊκοτάρει και ζητά παρέμβαση Βρετανού Υπ. Εξωτερικών η μητέρα της 19χρονης

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται οι απόψεις έγκριτων νομικών μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέας Δημητριάδης ο οποίος σημειώνει πως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να απονεμηθεί χάρη στην 19χρονη.

Βρετανός δικηγόρος αναφέρει ότι πως η 19χρονη διατηρεί αρκετές ελπίδες για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης στο Ανώτατο, ενώ η νομικός Έλενα Ιωαννίδης εκφράζει τη θλίψη της για τον τρόπο χειρισμού αλλά και για την κατάληξη της υπόθεσης.

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ