Καταπέλτης η απόφαση για την 19χρονη, άδειασε το Ματσάκη το Δικαστήριο

Καταπέλτης η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο έκρινε ένοχη την 19χρονη Βρετανίδα που βρέθηκε στο εδώλιο για ψευδή καταγγελία που έκανε λόγο για ομαδικό βιασμό της από δώδεκα Ισραηλινούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένοχη η 19χρονη Βρετανίδα, την κατακεραύνωσε το Δικαστήριο-Ζήτησε δεύτερη ευκαιρία

Το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις θέσεις της υπεράσπισης της 19χρονης, αναφέροντας πως η νεαρή στην μαρτυρία της δεν έδωσε καλή εντύπωση, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το Δικαστήριο. Η μαρτυρία της δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και παρατηρήθηκε αναξιοπιστία από πλευράς υπεράσπισης και μη προβολή καθαρών σχέσεων».
Παράλληλα το Δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστους όλους τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι όπως είπε άφησαν καλή εντύπωση, σε αντίθεση με τον μάρτυρα υπεράσπισης, ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, τον οποίο άδειασε.
 
Όπως είπε στην απόφαση του το Δικαστήριο, «προσπάθησε να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της υπεράσπισης και παρέβη το καθήκον του ως εμπειρογνώμονας. Η μαρτυρία του ήταν επιφανειακή και ατεκμηρίωτη. Τα συμπεράσματα του ήταν αυθαίρετα και η μαρτυρία του απορρίπτεται».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπεσαν τα περί πιέσεως της 19χρονης Βρετανίδας στο Δικαστήριο
  
Ακολούθως η δικηγόρος της αγόρευσε για μετριασμό της ποινής της, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η 19χρονη έχει μετανιώσει για τις πράξεις της και ζήτησε από το Δικαστήριο όπως της επιβάλλει ποινή με αναστολή και να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.
 
«Καλούμε να λάβετε υπόψη σας το νεαρό της ηλικίας της. Πιστεύουμε πως υπάρχουν παράγοντες που δικαιολογούν την αναστολή της ποινής της».
 
Το Δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή του στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε η 19χρονη παραμένει ελεύθερη υπό όρους. 
 
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, η 19χρονη εξήλθε με καλυμμένο το πρόσωπο, με τρόπο που έστελνε οπτικά το μήνυμα ότι είναι φιμωμένη, ενώ περικυκλώθηκε από δημοσιογράφους εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, που ανέμεναν την απόφαση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάλεσε Ματσάκη για υπεράσπιση η 19χρονη, τον αδείασε η Κατηγορούσα Αρχή

Σε δηλώσεις, η δικηγόρος της 19χρονης ανέφερε πως θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου, την οποία, όπως είπε, σέβεται αλλά διαφωνεί με αυτή.

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η απόφαση του Δικαστηρίου
Πρώτο θέμα σε βρετανικά ΜΜΕ είναι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, με την οποία κρίνει ένοχη την 19χρονη Βρετανία για την ψευδή καταγγελία περί ομαδικού βιασμού από τους Ισραηλινούς.

Συγκεκριμένα, το Sky News, BBC, Daily Mail, Sun, Independent και Evening standard αναφέρονται στην απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς επίσης και στα γεγονότα της υπόθεσης.

 
Διαμαρτυρία
Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου μαζεύτηκε και ομάδα πολιτών, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δικτύου ενάντια στη βία κατά των Γυναικών.
 

Τονίζοντας, στην ανακοίνωσή τους, ότι «το κράτος δικαίου έχει ανασταλεί: τη γυναίκα αυτή ορίζει και δικάζει η πατριαρχία. Αστυνομία, Εισαγγελία, Δικαστήριο, ΜΜΕ, τοπικοί και μη τοπικοί άρχοντες, ένας διάχυτος κανονικοποιημένος μισογυνισμός, μια κοινωνία ολόκληρη, τη βιάζει επανειλημμένα επειδή τόλμησε να καταγγείλει», γυναίκες τραγούδησαν στα Ελληνικά το «ο βιαστής είσαι εσύ», το τραγούδι από τη Χιλή που έχει μετατραπεί σε σύμβολο του αγώνα ενάντια στη βία κατά των γυναικών και την πατριαρχία.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί