Στο εδώλιο οι «4» για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη-Προδικαστικές ενστάσεις

Για πρώτη φορά στο εδώλιο θα καθίσουν οι τέσσερις νεαροί, 17-18 ετών, οι οποίοι διώκονται για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, ο οποίος έσβησε σε πάρτι στη Λάρνακα τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.
 
Ο θάνατος του 16χρονου σχετίζεται με μπούλινγκ που φαίνεται πως δεχόταν ο άτυχος Παναγιώτης από συνομήλικους του, ενώ είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οδηγείται τέτοιας φύσεως υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Η Νομική Υπηρεσία μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που συνέλεξε η Αστυνομία από τις έρευνες, μεταξύ των οποίων και βίντεο από το μοιραίο βράδυ, αποφάσισε όπως οι τέσσερις νεαροί διωχθούν για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας, κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια. 
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία αναμένεται να απαγγελθεί η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι θα απαντήσουν κατά πόσο παραδέχονται ή όχι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι νεαροί αναμένεται να αρνηθούν την κατηγορία, ενώ θα υπάρξουν προδικαστικές ενστάσεις. 
Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις νεαροί βρίσκονταν στο μοιραίο πάρτι το βράδυ της 14ης Απριλίου του 2019, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Παναγιώτης.
 
Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες και την ιατροδικαστική εξέταση, ο 16χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του από την μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ ο θάνατος του επήλθε από εισρόφηση εμεσμάτων.
 
Μετά το θάνατο του 16χρονου, η οικογένεια του Παναγιώτη Στεφανή κατήγγειλε στις Αρχές ότι το παιδί τους είχε πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα μπούλινγκ εξαιτίας του σωματότυπου του και πως το συγκεκριμένο βράδυ είχε υποχρεωθεί να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
 
Στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν 51 μάρτυρες κατηγορίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος