ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν δρόμοι και υποστατικά, εγκλωβίστηκαν οδηγοί από την κακοκαιρία

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από χθες το βράδυ η Κύπρος, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρατηρήθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο.
 
Στον Πρωταρά, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, ενώ και σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας σημειώθηκαν συνεχόμενες βροχοπτώσεις. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Παραλιμνίου είχε κλείσει, ωστόσο δόθηκε στην κυκλοφορία τις πρωινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι ποτάμια λόγω κακοκαιρίας στην επ. Αμμοχώστου

Βίντεο και φωτογραφίες από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

Εξάλλου, η Πέμπτη ξημέρωσε με βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένονται και χιόνια στις κορυφές του Τροόδους. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε ισχύ βρίσκεται, από τα ξημερώματα, η κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες. 

Σήµερα ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να εξασθενούν το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πολύ πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι 4 και αρχικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού και εφιστά την προσοχή των οδηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία-Συσσώρευση νερού στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Δεκέλειας

 
Σε 25 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική
Σε 25 κλήσεις που αφορούσαν βροχοπτώσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, οι επτά κλήσεις αφορούσαν την επαρχία Λάρνακας. Οι 7 κλήσεις που αφορούσαν 1 άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας, 2 διαμερίσματα τα οποία υπέστησαν ελαφριές ζημιές λόγω εισροής νερών βροχής ,2 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων και 1 άντληση νερών από σκάφος αναψυχής εντός της Μαρίνας Λάρνακας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τεχνικό της Μαρίνας.

Οι άλλες 18 κλήσεις αφορούσαν την επαρχία Αμμοχώστου. Οι κλήσεις αφορούσαν τα χωριά Ξυλοφάγου, Λιοπέτρη, Σωτήρα και Πρωταρά. Οι κλήσεις αφορούσαν  12 εισροές όμβριων υδάτων σε οικίες από πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και χρήση εκσκαφέων δημιούργησε κανάλια για διαφυγή των όμβριων υδάτων. Επιπρόσθετα υπήρξαν 3 αντλήσεις όμβριων υδάτων από  καταστήματα και 3 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων.

 

Δειτε Επισης

LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες