Κυριακή 29 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ετοιμάζεται να εφεσιβάλει την απόφαση για το θάνατο της Πετράνα ο Κληρίδης

  10/12/2019 12:27
Ετοιμάζεται να εφεσιβάλει την απόφαση για το θάνατο της Πετράνα ο Κληρίδης

Ετοιμάζεται να εφεσιβάλει την απόφαση για το θάνατο της Πετράνα ο Κληρίδης

  10/12/2019 12:27
Την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, το οποίο αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ΄αμελείας τον 28χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων Rottweiler, που η Αστυνομία και η κατηγορούσα αρχή θεωρούσαν υπευθύνο για τον θάνατο της 46χρονης Petrana Milchova Nikolova από τη Βουλγαρία, μελετά η Νομική Υπηρεσία.
 
 
Όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, πρόκειται για μια πολυσέλιδη απόφαση, η οποία θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο», ανέφερε ο Κώστας Κληρίδης, τονίζοντας πως η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση, ανεξαρτήτως των κενών και των παραλήψεων από πλευράς των λειτουργών που διαπιστώθηκαν από το Κακουργιοδικείο.

Είναι μια τραγική κατάληξη μιας ανύποπτης γυναίκας που κατασπαράχθηκε από σκύλους. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Δεν μπορείς εκ των υστέρων να διορθώσεις τα λάθη που έγιναν και έχουν προσμετρήσει στην αξιολόγηση των στοιχείων αυτής της υπόθεσης. Θα δούμε όμως τον τρόπο προσέγγισης αυτών των κενών και παραλείψεων στο σύνολο», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως δεν αποδέχτηκε ότι οι σκύλοι του 28χρονου είναι αυτοί που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης, αφού δεν παρουσιάστηκε ικανοποιητική μαρτυρία ενώπιον Δικαστηρίου, ούτε ότι ο 28χρονος είχε γνώση της επικινδυνότητας των σκύλων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άδειασε τους ανακριτές στην υπόθεση Πετράνα το Δικαστήριο-«Απαράδεκτοι...»

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι δύο είναι τα αναντίλεκτα γεγονότα στη παρούσα υπόθεση,  ότι τα τραύματα στο θύμα που οδήγησαν στο θάνατο προκλήθηκαν από σκύλους ή σκύλο και ότι στο κλουβί του σκύλου Drako που ανήκει στον κατηγορούμενο εντοπίστηκε γενετικό υλικό, αίμα του θύματος. Για το τι έχει μεσολαβήσει και πώς το αίμα μεταφέρθηκε εκεί, δεν υπάρχει άμεση μαρτυρία και η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηρίχθηκε πάνω σε περιστασιακή μαρτυρία.

Επίσης το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του έψεξε ιδιαίτερα την απόφαση δυο ιατροδικαστών στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης, η οποία ακολουθώντας τις προτροπές των ανακριτών της υπόθεσης, σημείωναν στο πόρισμά τους ότι ο θάνατος της άτυχης Βουλγάρας επήλθε «πιθανόν» από γεωργικό μηχάνημα.

Το Δικαστήριο χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτους» τους ανακριτές της Αστυνομίας, που ξεπερνώντας τα δικά τους καθήκοντα είχαν προβεί σε μια τέτοια εισήγηση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας