Κυριακή 29 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με προηγούμενη καταδίκη ο Ρώσος που παρέσυρε στο θάνατο τον Παναγιώτη

  06/12/2019 11:28
Με προηγούμενη καταδίκη ο Ρώσος που παρέσυρε στο θάνατο τον Παναγιώτη

Με προηγούμενη καταδίκη ο Ρώσος που παρέσυρε στο θάνατο τον Παναγιώτη

  06/12/2019 11:28
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκε ο 50χρονος Ρώσος που προκάλεσε το φρικτό θανατηφόρο, με θύμα τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με φόντο την υπόθεση του Στέφανου σε δίκη ο Ρώσος για το θάνατο του Παναγιώτη

Ο 50χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με την Αστυνομία να τον παραπέμπει σε δίκη με βαριές κατηγορίες, βασικότερη εκ των οποίων αυτή της ανθρωποκτονίας, που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Η Αστυνομία κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε, ανάμεσα στο οποίο και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως διαπιστώθηκε ο 50χρονος είχε στο αίμα του 245 mg αλκοόλης και έκανε χρήση χαπιών που προκαλούν υπνηλία.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως ο 50χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου οπόταν αρχίζει η δίκη, αίτημα στο οποίο έφερε ένσταση ο δικηγόρος του.

Όπως υποστήριξε η Κατηγορούσα Αρχή, ο 50χρονος δεν έχει δεσμούς που να τον συνδέουν με την Κύπρο, ενώ υπάρχει μαρτυρία ότι κάνει περιστασιακή κατάχρηση αλκοόλης. Επίσης, αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο κατηγορούμενος έχει προηγούμενη καταδίκη για τροχαίο και σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, είναι πιθανή η διάπραξη και άλλων αδικημάτων από μέρους του. 
 
 
Άλλη μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία αναφέρει ότι ο 50χρονος μεταφέρθηκε στο σπίτι του από κάποιους, αφού το όχημα του το είχε αφήσει σε σπίτι φίλου του. 
 
Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου ο 50χρονος έχει ένα παιδί ηλικίας δύο ετών με γυναίκα από την Ουκρανία.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου, υποστήριξε ότι το Δικαστήριο δεν πρέπει να λάβει υπόψην του την προηγούμενη καταδίκη του πελάτη του, αφού πλήρωσε πρόστιμο, ενώ πρότεινε όπως ο πελάτης του αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. 
 
Το Δικαστήριο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές αποφάσισε όπως ο 50χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη.

Στο Δικαστήριο βρέθηκαν το πρωί για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και οι συγγενείς του αδικοχαμένου Παναγιώτη.

Σημειώνεται ότι ο μοναδικός που παραπέμφθηκε στο παρελθόν σε δίκη για ανθρωποκτονία μετά από θανατηφόρο δυστύχημα, ήταν 50χρονος, ο οποίος το 2015 είχε προκαλέσει το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου και ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφίγγα ο Ρώσος που έστειλε στο θάνατο τον Παναγιώτη, εμμένει στη θέση του

Υπενθυμίζεται ότι, το νήμα της ζωής του άτυχου Παναγιώτη, κόπηκε άδικα τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, όταν ο ασυνείδητος οδηγός, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έπιασε τιμόνι και οδηγώντας με πάνω από 200 χιλιόμετρα, σκόρπισε τον θάνατο, αφού το όχημα του που μετατράπηκε σε φονικό όπλο κάρφωσε στο όχημα του 27χρονου, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας