Το φονικό όπλο κατά του Στέφανου δείχνει ανθρωποκτονία και κατά του Παναγιώτη

«Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε εν κινήσει φονικό όπλο. Η συμπεριφορά του ήταν εγκληματική». Αυτή ήταν η κατάληξη του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Ιωάννη Κυριακίδη, που παρέσυρε στον θάνατο τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου από το Κολόσσι, στις 30 Οκτωβρίου του 2015 στη Λεμεσό.
 
Ο Κυριακίδης, ήταν ο πρώτος οδηγός στην Κύπρο που βρέθηκε στο εδώλιο, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το τροχαίο δυστύχημα και όχι για θάνατο εξ αμελείας, κατηγορία με την οποία συνήθως βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι προκαλούν τροχαία δυστυχήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινή φυλάκισης 6 ετών στον Κυριακίδη – «Όχημα... εν κινήσει φονικό όπλο»
 
Οι συνθήκες του τροχαίου
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο τότε 50χρονος Κυριακίδης, οδήγησε το όχημα του με πολύ μεγάλη και άκρως επικίνδυνη ταχύτητα στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, παρέλειψε να σταματήσει στα φώτα τροχαίας στη συμβολή των δρόμων, στον Εναέριο και χωρίς να κάνει οποιανδήποτε προσπάθεια να αποφύγει τη σύγκρουση, είτε μειώνοντας ταχύτητα, είτε χρησιμοποιώντας διπλανές λωρίδες, προσέκρουσε στο όχημα του 25χρονου που ήταν νόμιμα σταματημένο στα φώτα τροχαίας.
 
Ο Κυριακίδης, οδηγούσε με στερημένη άδεια οδήγησης, καθώς τρεις μήνες νωρίτερα είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο, για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα (201 χλμ αντι 80χλμ) και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.
 
Ξύπνησαν μνήμες
Το φρικτό θανατηφόρο σημειώθηκε τα ξημερώματα στον αυτοκινητόδρομο στη Λεμεσό, παρά τη Μουτταγιάκα, όπου 50χρονος Ρώσος υπό την επήρεια αλκοόλ και με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προσέκρουσε βίαια στο όχημα του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ξύπνησε μνήμες από το θανατηφόρο που στοίχισε τη ζωή στον Στέφανο.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα, το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο 27χρονος Παναγιώτης, ενώ κατευθυνόταν προς Λεμεσό, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που τον ακολουθούσε, το οποίο οδηγούσε 50χρονος Ρώσος.

Από τη σύγκρουση, η οποία ήταν βιαιότατη, το αυτοκίνητο κτύπησε διαδοχικά στα μεταλλικά κιγκλιδώματα του αυτοκινητόδρομου, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια απόσταση γύρω στα 200 μέτρα από το σημείο που κτυπήθηκε.
 
Ο 50χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 111μg℅ αντί 22μg℅ που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο, ενώ από τις περαιτέρω έρευνες φαίνεται πως είχε ανεπτυγμένη ταχύτητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργή και αμείλικτα γιατί... Ο Παναγιώτης δεν είναι απλά ένα θύμα της ασφάλτου...
 
Ανοικτός ο δρόμος για ανθρωποκτονία
Οι συνθήκες του φρικτού θανατηφόρου με θύμα τον άτυχο Παναγιώτη, σύμφωνα και με την Αστυνομία, επιτρέπουν στις Αρχές να μελετήσουν κατά πόσο o 50χρονος θα διωχθεί για ανθρωποκτονία, αντί για θάνατο εξ αμελείας.
 
Η Αστυνομία αναμένεται να μελετήσει τις μαρτυρίες που θα τεθούν ενώπιον της και ακολούθως θα προχωρήσει σε εισήγηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασίσει την ποινική δίωξη του προσωπικού αυτού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτίναξε το όχημα του άτυχου Παναγιώτη 200 μέτρα μακριά-Ακαριαίος ο θάνατος του
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)