Αντιδρούν οι κυνηγοί για την παύση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας

Την αντίδραση των οργανωμένων κυνηγών αλλά και κάποιων θηροφυλάκων προκάλεσε η απόφαση του Αρχηγείου Αστυνομίας να τερματίσει τη λειτουργία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ και να μεταθέσει τις αρμοδιότητές του στο Ταμείο Θήρας.
 
Από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας υπήρξε επιβεβαίωση ότι ο ουλαμός καταργήθηκε μετά από μελέτη, με τους λόγους να αποδίδονται στην καλύτερη διαχείριση του δυναμικού της ΜΜΑΔ.
 
Να σημειωθεί ότι ο Ουλαμός Πάταξης Λαθροθηρίας αριθμούσε μόνο πέντε άτομα, ενώ η Αστυνομία εξηγεί ότι τώρα η ίδια, όπως και το Ταμείο Θήρας, θα έχουν κοινό σημείο επαφής τον υποδιοικητή της ΜΜΑΔ, ο οποίος θα είναι και το πρόσωπο που θα συντονίζει την παροχή βοήθειας σε όποιον την χρειάζεται.
 
Για τις διαδικασίες διερεύνησης παραπτωμάτων, η Αστυνομία εξηγεί ότι η διαδικασία θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή θα γίνεται από τους τοπικούς αστυνομικούς σταθμούς.
 
Η παύση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας προκάλεσε την αντίδραση του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, το οποίο με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Αρχηγό Αστυνομίας και άλλους φορείς, αναφέρει τα εξής:
 
Η επιστολή των κυνηγών
«Με μεγάλη απογοήτευση, οργή και θλίψη, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι έχει παρθεί απόφαση από το Αρχηγείο Αστυνομίας όπως τερματιστεί η λειτουργία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας. Του μοναδικού οργάνου το οποίο λειτουργούσε ενάντια στην σοβαρή λαθροθηρία και προστάτευε τον νομοταγή κυνηγό, τους λειτουργούς του Ταμείου Θήρας αλλά και όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, από κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία.
 
Αυτό που μας τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι αυτή η απόφαση έχει παρθεί μετά τις τελευταίες τεράστιες επιτυχίες του Ουλαμού και στην καταγγελία σεσημασμένων λαθροθηρών.
 
Πώς είναι δυνατό το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Κυπριακή Αστυνομία να παίρνουν μια τέτοια απόφαση αγνοώντας την ασφάλεια τόσο των κυνηγών, όσο και των λειτουργών του Ταμείου Θήρας. Αγνοώντας το λαϊκό αίσθημα ανασφάλειας και αφήνοντας την φύση και τους κυνηγούς έρμαια στις ορέξεις του κάθε κακοποιού;
 
Σε μια εποχή που η Κυπριακή Κοινωνία ταλανίζεται με υποθέσεις διαφθοράς, με το λαϊκό αίσθημα να απαξιώνει τους θεσμούς αυτού του κράτους και τον πολίτη να νιώθει ανασφάλεια και αβεβαιότητα,   ο Ουλαμός Πάταξης Λαθροθηρίας με τα επιτεύγματα του, είχε καταφέρει να  αντιστρέψει στις τάξεις των κυνηγών αυτή την αρνητική εικόνα.
 
Η ενίσχυση του Ουλαμού είναι χρέος προς την Κυπριακή Κοινωνία και στο Κύπριο φορολογούμενο πολίτη ο οποίος γνωρίζει τι κατάσταση επικρατεί σε αυτόν τον τομέα.
 
Το κίνημα μας νιώθοντας αγανάκτηση για το συγκεκριμένο θέμα και για το καλό της Κυπριακής Κοινωνίας ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς όπως επιληφθούν του ζητήματος άμεσα.
 
Έχουμε αποστείλει ήδη ως Κίνημα, δυο επιστολές μια στις 8 Νοεμβρίου 2019, αναφέροντας τις πληροφορίες μας για τον πιθανό τερματισμό της λειτουργίας  του Ουλαμού και μια σήμερα 11 Νοεμβρίου 2019 όπου οι πληροφορίες μας ήταν τελικά  σωστές, προς τον Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων και σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς.
 
Αναμένουμε την απάντηση και άμεση δράση όλων».

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι