Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Infographic: Τα αποτυπώματα του Low και τα… red notices που αγνοήθηκαν

  09/11/2019 07:01
Infographic: Τα αποτυπώματα του Low και τα… red notices που αγνοήθηκαν

Infographic: Τα αποτυπώματα του Low και τα… red notices που αγνοήθηκαν

  09/11/2019 07:01
Jho Taek Low. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος όπου πάτησε το πόδι του, έφερε τα πάνω κάτω. Από τη χώρα καταγωγής του, ως τη χώρα όπου ξόδευε εκατομμύρια στα πόδια των ηθοποιών του Χόλυγουντ, μέχρι τη νήσο των Αγίων, που του παραχώρησε υπηκοότητα.
 
Τα ίχνη του ματαιόδοξου, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, «λύκου» του Υπερταμείου 1Malaysia Development Berhad, ο οποίος καταχράστηκε δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, χάθηκαν εδώ και δύο χρόνια. Το αποτύπωμά του στην Κύπρο, ωστόσο, θα παραμείνει για πολύ καιρό.
 
 
Μέσα από τα βήματά του στην Κύπρο και από τα στοιχεία που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, τα οποία παρατίθενται με χρονολογική σειρά από τον REPORTER, καθίσταται ξεκάθαρο, ότι η δράση του δεν ήταν και τόσο άγνωστη στις αρμόδιες υπηρεσίες. 
 
 
Το σκάνδαλο του αιώνα, όπως χαρακτηρίζεται στη Μαλαισία, ξέσπασε την ίδια περίοδο που αιτήθηκε κυπριακή υπηκοότητα, επενδύοντας 5 εκ. Ευρώ σε έπαυλη στην Αγία Νάπα. Αυτό που έγινε γνωστό, τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα μετά τις τοποθετήσεις της Αστυνομίας και της Μοναδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάληψης(ΜΟ.Κ.Α.Σ) είναι ότι υπήρξε ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών από το 2015.
 
Στις υπόλοιπες χώρες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για κατάσχεση της αμύθητης περιουσίας του low και επιστροφή των χρημάτων στο λαό της Μαλαισίας. Μάλιστα, διασημότητες του Χόλλυγουντ που έλαβαν δώρα εκατομμυρίων από τον επιχειρηματία, όταν κλήθηκαν να τα επιστρέψουν συνεργάστηκαν πλήρως με τις Αρχές, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Αυστραλιανή super model Μιράντα Κερ.
 
 
Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, τι θα πράξει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομος, εάν του ζητηθει. Ο ίδιος ανέφερε, πάντως, πως έκανε τις 300 χιλιάδες που έλαβε γραμμάτιο.
«Είπα μην τα ξοδέψετε τώρα, αφήστε τα αν κάποτε δυσκολευτούμε. Κάμετε τα ένα γραμμάτιο. Και σήμερα είναι γραμμάτιο στην τράπεζα», δήλωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Άλφα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας