Τελικές αγορεύσεις για το διπλό φονικό και εν αναμονή για το αθώος ή ένοχος ο Χατζηξενοφώντος

Με τις τελικές αγορεύσεις της Κατηγορούσας Αρχής, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Μάριου Γεωργίου, συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη για το διπλό φονικό, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Στρόβολο με θύματα τους Γιώργος Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντίστροφή μέτρηση για το αθώος ή ένοχος ο Χατζηξενοφώντος για το διπλό φονικό

Αφότου οι δύο πλευρές αγορεύσουν, το Δικαστήριο θα ανακοινώσει σε άλλη ημερομηνία την απόφαση του ως προς το κατά πόσον ο κατηγορούμενος είναι ένοχος ή αθώος και σε περίπτωση που τον κρίνει ένοχο, θα αγορεύσει ο δικηγόρος του για μετριασμό της ποινής.Ακολούθως το Δικαστήριο θα ορίσει άλλη ημερομηνία για ανακοίνωση της ποινής στον Χατζηξενοφώντος.
 
Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος κριθεί αθώος, τότε θα πέσει η αυλαία για την πολύκροτη υπόθεση.
 
Ο Χατζηξενοφώντος είναι ο μοναδικός πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση, αφού για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί, ο δράστης του διπλού φονικού Λοΐζος Τζιωνής, η πρώην συμβία του Σάρα Σιάμς και ο ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή Λευτέρης Σολωμού.
 
Άνοιξε το χορό η Σάρα
 
Οι παραδοχές για το έγκλημα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η Σάρα Σιαμς, δήλωσε ένοχη στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, για συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.
 
Ακολούθως, η κατηγορούμενη μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας και κλήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου για κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στη Σάρα για το διπλό φονικό

Έσπασε ο Λευτέρης και μετά ο… Τζιωνής
 
Στις 15 Ιουλίου και ενώ κατέθετε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η Σάρα Σιαμς, ο Λευτέρη Σολωμού εξέφρασε την επιθυμία του να παραδεχθεί τις κατηγορίες της διάπραξης του κακουργήματος της ληστείας και της μεταφοράς επιθετικών οργάνων.
 
Ως εκ τούτου, απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και την 31 Ιουλίου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών.
 
Στο άκουσμα της ποινής του, ο Λευτέρης Σολωμού ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον του Κακουργιοδικείου με συγγενείς του να του φωνάζουν, «μεν μαραζώνεις».
 
Ακολούθως, κατά την έξοδο του από την αίθουσα, ο Λευτέρης έσφιξε το χέρι στους συγγενείς του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Eξαετής φυλάκιση στον Λευτέρη, λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες

Την ίδια μέρα και λίγο μετά την επιβολή της ποινής στο Λευτέρη Σολωμού, ο Λοΐζος Τζιωνής εξέφρασε την πρόθεση του να ομολογήσει τη διάπραξη του διπλού φονικού.
 
Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, αφού ανέγνωσε τα γεγονότα τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, δόθηκε ο λόγος στον Τζιωνή για την απολογία του, αφού ο δικηγόρος του μετά την παραδοχή του κατηγορούμενου, αποσύρθηκε από την εκπροσώπηση του.
 
Φανερά συγκρατημένος, ο Τζιωνής στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, από την κοινωνία και από την οικογένεια του, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η κοκαΐνη τον έκανε να χάσει το μυαλό του.
 
Επίσης, παίρνοντας πάνω του τη διάπραξη του διπλού φονικού, ζήτησε συγγνώμη από τους συγκατηγορούμενους του, λέγοντας «δεν άξιζε να βρίσκονται εδώ» κι ότι είχαν αρνηθεί συμμετοχή στο έγκλημα, ωστόσο τους ανάγκασε απειλώντας τους.
 
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής, τόνισε μεταξύ άλλων στην απόφαση του, τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν από τον Λοΐζο Τζιωνή, τα οποία όπως ανέφερε, βρίσκονταν αμέριμνα στην οικία τους.
 
Αφού παρέπεμψε σε απόσπασμα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το τριπλό φονικό της Λεμεσού και όπου η ποινή ανετράπη καταδικάζοντας το Χριστάκη Θωμά σε τρία διαδοχικά ισόβια, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανακοίνωσε πως ο Τζιωνής καταδικάζεται σε δύο διαδοχικά ισόβια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τον Μαμ στον Μεταξά και το Θωμά, και από τον κομμωτή στον Τζιωνή

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022