Συνέχεια στη δίκη της 19χρονης Βρετανίδας για τα περί ομαδικού βιασμού

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, οδηγείται εκ νέου, η 19χρονη Βρετανίδα, που κατηγορείται για δημόσια βλάβη, ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της, από 12 Ισραηλινούς, το περασμένο καλοκαίρι στην Αγία Νάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Υπέστη νευρικό κλονισμό στη δίκη η 19χρονη, τα έριξαν στην Αστυνομία οι δικηγόροι της

Αφότου κατά την προηγούμενη δικάσιμο, εξετάστηκαν και αντεξετάστηκαν δύο μάρτυρες κατηγορίας, κλήθηκε να καταθέσει ο αρχιαστυφύλακας Μάριος Νικολάου, που εργάζεται στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του Αρχηγείου Αστυνομίας.
 
Ωστόσο, λόγω του γεγονότος πως η Κατηγορούσα Αρχή και η υπεράσπιση της 19χρονης έλαβαν την τελική έκθεση του μάρτυρα την ημέρα που διεξαγόταν η δίκη, το Δικαστήριο έκρινε ότι θεωρεί «ορθό και δίκαιο» να δοθεί χρόνος για μελέτη της τελικής έκθεσης, η οποία αποτελείται από 34 σελίδες και αρκετά παραρτήματα.
 
Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο όρισε την σημερινή δικάσιμο για συνέχιση της δίκης.
 
Υπενθυμίζεται ότι, στην προηγουμένη δικάσιμο είχε καταθέσει ο Ανδρέας Νικολεττής, αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης, ο οποίος έλαβε την τρίτη κατάθεση από την κατηγορουμένη στις 27 Ιουλίου.

Εξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμο Δημοσθένους, ο μάρτυρας είχε υποδείξει την κατηγορούμενη ως το πρόσωπο, το οποίο είδε σε ψηφιακό δίσκο και ο οποίος ετοιμάστηκε από τα στοιχεία που υπήρχαν στα 12 κινητά τηλέφωνα των Ισραηλινών, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
 
Μετά την εξέταση των κινητών απομονώθηκε υλικό που αφορούσε τις ημερομηνίες 13-17 Ιουλίου, τα οποία μεταξύ άλλων απεικόνιζαν την κατηγορούμενη, να έχει συναινετικό σεξ με ένα από τους Ισραηλινούς και άλλα άτομα να τους περιβάλλουν.
 
Αντεξεταζόμενος από την Ρίτσα Πεκρή εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης, ο μάρτυρας είχε αναφέρει ότι, την ίδια μέρα εξέτασε ψηφιακό δίσκο που στάλθηκε από το Δικανικό Εργαστήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας.
 
Η κ. Πεκρή, είχε υποβάλει στον μάρτυρα ότι δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών. Ως επίσης να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (What’s up, facebook, viber και άλλα), να ανακτηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη».
 
Ο μάρτυρας είχε απαντήσει ότι, «σε καμία περίπτωση μέχρι και την τελευταία ώρα η κατηγορούμενη δεν θεωρήθηκε ύποπτη» και είχε σημειώσει πως, από τα 12 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς ανακτήθηκε το υλικό μόνο από τα πέντε.
 
Σε άλλες ερωτήσεις της υπεράσπισης ο μάρτυρας είχε απαντήσει ότι υπήρχαν γραπτά μηνύματα που ανταλλάγηκαν μεταξύ των υπόπτων Ισραηλινών και πως υπάρχει βίντεο, στο οποίο φαίνεται η κατηγορούμενη να βρίσκεται σε δωμάτιο με ένα πρόσωπο, ενώ άλλα άτομα να προσπαθούν να εισέλθουν και να τα διώχνουν. 
 
Είχε πει ακόμα ότι υπήρχε κατάθεση Ισραηλινού, ο οποίος έλεγε πως «η κοπέλα θα πήγαινε αργότερα στο δωμάτιο και θα έκαναν σεξ μαζί της», όπως επίσης και ότι οι νεαροί από το Ισραήλ «γελούσαν και καμάρωναν ότι θα έκαναν όργια μαζί της» και πως «όλα αυτά τα έλεγαν με πολύ άσχημο τρόπο». 
 
Η κ. Πεκρή είχε υποστηρίξει ακόμα, πως μέσα από την γραμμή υπεράσπισης θα ελεγχθεί εάν έγινε ομαδικός βιασμός και εάν έγινε σωστή διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία.
 
Ερωτηθείς κατά πόσον κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η 19χρονη είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, ο κ. Νικολεττής είχε απαντήσει καταφατικά, προσθέτοντας πως έστελνε μηνύματα στη μητέρα της και πως «σε καμία περίπτωση δεν της φώναξα όταν έστελνε τα μηνύματα, σε καμία περίπτωση δεν την αποτρέψαμε να έχει το κινητό μαζί της» και ότι «της ζήτησα ευγενικά να σταματήσει να στέλνει μηνύματα αλλά όταν συνέχισε να στέλνει, δεν της είπα οτιδήποτε».
 
Όσον αφορά την τελική κατάθεση της κατηγορούμενης, ο μάρτυρας είχε αναφέρει πως αυτή λήφθηκε στις 27 Ιουλίου, για να διευκρινιστεί πότε και με ποιους είχε σεξουαλική επαφή, εάν εργαζόταν ή όχι στην Κύπρο, πόσο χρόνο διήρκησε και ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο βιασμός της.
 
Στη συνέχεια είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, η αστυφύλακας Γεωργία Γεωργίου που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, η οποία είχε πάρει τις δύο καταθέσεις από την 19χρονη στις 17 Ιουλίου για ομαδικό βιασμό της, μία το πρωί και μία το απόγευμα.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις της κ. Πεκρή, η μάρτυρας είχε αναφερθεί στα τέσσερα αιτήματα της Αστυνομίας από το Δικανικό Εργαστήριο, σημειώνοντας πως αυτά ζητήθηκαν αφού στην καταγγελία της, η 19χρονη ανέφερε ότι κάποιοι μαγνητοσκόπησαν με κινητό τηλέφωνο ό,τι έγινε στο δωμάτιο.
 
Είχε πει ακόμα, ότι η 19χρονη της είχε εμπιστοσύνη και ήθελε να μιλά μόνο μαζί της και πως την κατάθεση της κατηγορουμένης στις 27 Ιουλίου την έλαβε άλλος αστυνομικός, επειδή η ίδια είχε άδεια.
 
Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση και για αύριο Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.
 

Παράλληλα το Δικαστήριο, είχε απορρίψει αίτημα της υπεράσπισης, για επιστροφή της κατηγορούμενης στη Βρετανία, ωστόσο της επέτρεψε να παρουσιάζεται μόνο μια φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό, αντί τρεις, όπως ήταν μέχρι εκείνη τη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση