Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του ρατσιστικού επεισοδίου στον REPORTER-Όσα είδε

  07/10/2019 16:03
Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του ρατσιστικού επεισοδίου στον REPORTER-Όσα είδε

Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του ρατσιστικού επεισοδίου στον REPORTER-Όσα είδε

  07/10/2019 16:03
Τα όσα εκτυλίχθησαν μπροστά στα μάτια της, τα οποία καταγράφονται στο ρατσιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, εξιστορεί στο REPORTER αυτόπτης μάρτυρας.
 

Όπως περιγράφει η γυναίκα, η οποία για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της, όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα από τη Ρωσία είχε αντιληφθεί ότι το όχημα με τις ελληνοκύπριες, χτύπησε άλλο αυτοκίνητο.

«Πήγαινα να πάρω το αυτοκίνητο μου από το πάρκινγκ. Περπατούσα και ήμουν ακριβώς απέναντι τους. Είχα δει τις Κύπριες να ξεπαρκάρουν για να φύγουν αλλά δεν είχε προσέξει ότι χτυπήσαν το αυτοκίνητο. Άκουσα μια κοπέλα να φωνάζει “stop stop”. Νόμιζα πως ήταν φίλη τους. Τότε η μια Κύπρια, της λέει είναι δικό σου το αυτοκίνητο; Και η κοπέλα (σ.σ από Ρωσία), της είπε όχι, απλά σας είδα που χτυπήσετε το αυτοκίνητο και σας έβγαλα φωτογραφία.
 
Τότε, εμούνταρε η μια να της πάρει το κινητό, η άλλη την κλότσησε και εγώ  τις έβλεπα. Πήγα στον άνθρωπο του πάρκινγκ και του είπα να πάρει Αστυνομία, θα έχει καβγά. Μέχρι να επιστρέψω, τις άκουγε το πάρκινγκ όλο, φωνάζαν, έβριζαν την κοπέλα… Είπα της μιας Κύπριας “αγάπη μου δεν έκανε κάτι η κοπέλα, απλά νόμιζε θα φύγετε”… Η άλλη επέμενε, εφώναζε, την έβριζε… Την έσπρωχναν συνέχεια, την πλησίαζαν και την έσπρωχναν, της έφτυναν… Δεν έμεινε πράγμα που δεν της είπαν. Άλλο να το δεις μέσα στο βίντεο, άλλο να είσαι εκεί. Ως και ο μικρός, οκτώ χρονών, πήγε και κλότσησε και έφτυσε της γυναίκας. Μιλούμε, ήταν πολλά έντονο πράγμα.
 
Η γυναίκα (σ.σ από τη Ρωσία), δεν μίλησε. Την ώρα που πήγαν να της αρπάξουν το κινητό, το έβαλε στο στήθος της και το κρατούσε με τα χέρια της για να μην της το πάρουν και τραβούσε και βίντεο. Μετά ήρθε ο άνθρωπος από το πάρκινγκ και λέει η Κυπραία “έσπρωξε μας και έβρισε μας και έχει μια ώρα που μας βρίζει”, και η γυναίκα (σ.σ από Ρωσία), δεν είχε πει τίποτε. Αλήθεια δεν τους είπε κάτι άσχημο… Το μόνο που τους είπε, ήταν την ώρα που της είπαν ότι δουλεύεις σε καμπαρέ, τους είπε τάχα “ναι ξέρεις με γιατί δουλεύαμε μαζί” (σ.σ ακούγεται στο βίντεο).
 
Η κοπέλα ήταν πολύ συγκρατημένη και ευγενική. Δεν έλεγε τίποτε. Εγώ φοβήθηκα μήπως έπεφτε και χτυπούσε, την ώρα που την έσπρωχναν. Εκεί ήταν και η μητέρα τους, και αντί να τους βάλει τη φωνή να τους πει σιωπάτε, πήγαινε και ερχόταν και είπε στο τέλος, “εν τζαι εν να μπλέξουμε”. Ήταν πολύ άσχημο… Είπε απλά πως είδε πως χτύπησε το αυτοκίνητο. Με το που κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, μόλις τους είπε πως δεν ήταν δικό της το αυτοκίνητο, την μουντάραν...»
 
 
Συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων η Αστυνομία
 
Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά εξύβριση, ρατσιστική επίθεση και συμπεριφορά, συνεχίζονται. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αργά χθες το απόγευμα μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας η αλλοδαπή γυναίκα η οποία δέχθηκε την ρατσιστική επίθεση και έδωσε κατάθεση, ενώ οι ανακριτές του Τμήματος πήραν το κινητό της τηλέφωνο με στόχο να ανακτήσουν το βίντεο και τις φωτογραφίες που έβγαλε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.
 
Χθες το βράδυ μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και οι τρεις Ελληνοκύπριες που εμπλέκονται στην υπόθεση και έδωσαν κατάθεση, ενώ προέβαλαν ορισμένους ισχυρισμούς για το επεισόδιο, που διερευνώνται από τους ανακριτές του ΤΑΕ.
 
Η Αστυνομία παρέλαβε και υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας καθώς και άλλων κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έλαβαν επίσης καταθέσεις από μάρτυρες που φαίνονται στο βίντεο με το περιστατικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από τον ιδιοκτήτη και τον χρήστη του αυτοκινήτου που χτυπήθηκε από το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ελληνοκύπριες.
 
Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων και ερευνών της υπόθεσης, ο φάκελος αναμένεται να αποσταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για οδηγίες.
 
Σημειώνεται ότι μεταξύ των αδικημάτων που ενέχονται στην υπόθεση αφορούν καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση, δημόσια εξύβριση, απειλές και ανησυχία.
 
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για διερεύνηση της υπόθεσης.  
  
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο, τρεις Ελληνοκύπριες φεύγοντας από χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα με αυτοκίνητό τους, χτύπησαν άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο και συνέχισαν την πορεία τους.
 
Ωστόσο, αλλοδαπή που αντιλήφθηκε το επεισόδιο έτρεξε πίσω από το αυτοκίνητο και τους φώναζε να σταματήσουν, ενώ άρχισε να βγάζει φωτογραφίες και βίντεο του αυτοκινήτου.
 
Τότε οι τρεις γυναίκες με δύο ανήλικα παιδιά, παρουσιάζονται να κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και να άρχισαν να βρίζουν την αλλοδαπή με χυδαίες εκφράσεις, ενώ μία από αυτές την έφτυσε στο πρόσωπο.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας