Ενώπιον του Δικαστηρίου ο 43χρονος που έκλεψε χρυσό αξίας 200,000 ευρώ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα 43χρονος, για έκδοση διατάγματος κράτησής του σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής χρυσού αξίας 200,000 ευρώ.
 
Ο 43χρονος συνελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου, 2019, στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που είχαν εκδώσει εναντίον του στις 11 Μαΐου, 2016, οι Κυπριακές Αρχές, για διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία στις 31 Μαρτίου, 2014, ιδιοκτήτης χρυσοχοείου στην Λεμεσό για την κλοπή του χρυσού.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 43χρονος είχε μεταβεί στις 15 Μαρτίου, 2014, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέροντας χρυσό σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, συνολικού βάρους 9 κιλών, αξίας 200,000 ευρώ περίπου, όπως έπραττε για λογαριασμό του παραπονούμενου και σε άλλες περιπτώσεις.
 
Ο 43χρονος στη συνέχεια φέρεται να ισχυρίστηκε στον παραπονούμενο ότι, ενώ περπατούσε σε δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε, έπεσε θύμα κλοπής από άγνωστο του πρόσωπο, ο οποίος του έκλεψε τον προαναφερόμενο χρυσό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετέφερε χρυσό αξίας 200.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι του τον έκλεψαν
 
Στις 17 Μαρτίου, 2014, ο παραπονούμενος και ο 43χρονος μετέβησαν μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να καταγγείλουν την υπόθεση στις Αγγλικές Αρχές. Με την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο 43χρονος αναχώρησε μόνος του και έκτοτε δεν επικοινώνησε ξανά με τον παραπονούμενο.
 
Σύμφωνα με εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε συνεργασία με τη Europol, είχε προκύψει ότι η μαρτυρία του 43χρονου ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, δεν ευσταθούσε. Επίσης, προέκυψε μαρτυρία που έφερε τον 43χρονο να είχε πωλήσει μέρος του χρυσού, αξίας 96,000 ευρώ, σε Αγγλική εταιρεία.
 
Εναντίον του 43χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις 31 Μαρτίου, 2014 και καταζητείτο, ενώ στις 11 Μαΐου, 2016, εκδόθηκε εναντίον του και Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Αφού ακολουθήθηκε η Δικαστική διαδικασία έκδοσής του στην Κύπρο, αυτός παραδόθηκε χθες 3 Οκτωβρίου, σε μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που είχαν μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον συνόδευσαν στην Κύπρο.
 
Αυτός επανασυνελήφθη γύρω στις 8.30 χθες βράδυ βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση.
 
Σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για περίοδο πέντε ημερών για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.
 
Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον