Ζήτησε εξαίρεση λόγω φιλικών σχέσεων με κατηγορούμενους δικαστής στην υπόθεση της Ρόζιτας

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ατασθαλιών σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου, για τις 25 Οκτωβρίου, καθώς εκκρεμεί αίτημα για εξαίρεση ενός εκ των μελών του Κακουργιοδικείου από τη διαδικασία.
 
Κατηγορούμενοι είναι η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ Ροζίτα Παυλίδου, ο γιος της, η νύφη της, ένας  καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας, δυο ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου και μια εταιρεία, ως νομικό πρόσωπο.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο, πάρεδρος της νέας σύνθεσης του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, ζήτησε εξαίρεση από τη διαδικασία, λόγω φιλικών σχέσεων συγγενικών του προσώπων, με κάποιους εκ των κατηγορουμένων.
 
Το αίτημα εκκρεμεί ήδη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αντικατάσταση του εν λόγω δικαστή, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και το αίτημα των δυο ανώτερων Διοικητικών Λειτουργών του Πανεπιστημίου Κύπρου για διαχωρισμό τους και εκδίκαση της υπόθεσης τους σε ξεχωριστή διαδικασία.
 
Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 25 Οκτωβρίου, όπου θα εξετάσει και το σχετικό αίτημα των δυο κατηγορούμενων, το οποίο εκκρεμεί από τις 28 Αυγούστου 2018.
 
Υπενθυμίζεται πως, εναντίον των επτά κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί  468 κατηγορίες, για αδικήματα που σχετίζονται με ερευνητικά προγράμματα της περιόδου 2008-2015, με μόνο τον τρίτο κατηγορούμενο, καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, να παραδέχεται ενοχή.
 
Τις περισσότερες κατηγορίες αντιμετωπίζει η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός  Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ και οι οποίες αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς καταδολίευση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, αθέμιτη απόκτηση περιουσίας και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου