Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Λευκωσία-Αλάτισαν το πτώμα και το έβαλαν σε νάιλον  

  18/09/2019 16:50
Η μυστηριώδης δολοφονία στη Λευκωσία-Αλάτισαν το πτώμα και το έβαλαν σε νάιλον  

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Λευκωσία-Αλάτισαν το πτώμα και το έβαλαν σε νάιλον  

  18/09/2019 16:50
30 Μάιου 1990… Η αφόρητη δυσοσμία από διαμέρισμα στο κέντρο της Λευκωσίας, έμελλε να αποκαλύψει ένα στυγερό έγκλημα, με θύμα 54χρονο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιο του.

Ο 54χρονος Αμπτάλα Κάρα Κίσια, είχε έρθει στην Κύπρο, ενάμιση μήνα πριν την δολοφονία του, ενώ διέμενε στο ιδιόκτητο διαμέρισμα του.
Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ήταν το πρόσωπο που σήμανε συναγερμό στις Αρχές, λόγω της έντονης δυσοσμίας που έβγαινε από το διαμέρισμα του 54χρονου, ωστόσο είχε αναφέρει πως η μυρωδιά έβγαινε από μέρες προηγουμένως, ωστόσο θεώρησε πως επρόκειτο για σκουπίδια.

Η Αστυνομία όταν έφθασε επί τόπου, εντόπισε το άψυχο σώμα του 54χρονου, σε νάιλον μεγάλα σακούλια, τα οποία ήταν δεμένα με κλωστή. Το πτώμα ήταν αλατισμένο από λαιμό μέχρι την κοιλιά, ενώ οι δολοφόνοι πριν τον τοποθετήσουν στα σακούλια, το τύλιξαν σε κουβέρτα. Η σορός είχε τοποθετηθεί ανάσκελα, ανάμεσα στα κρεβάτια και την ντουλάπα του διαδρόμου.  

Σε μια καρέκλα, ήταν κρεμασμένο ένα κουστούμι του επιχειρηματία και δίπλα στο κομοδίνο, υπήρχαν διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

Η σορός του θύματος βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία διαπράχθηκε μερικές μέρες προηγουμένως, ενώ από την αυτοψία δεν έγινε κατορθωτό να εξακριβωθεί ο τρόπος της διάπραξης του φόνου, καθώς δεν υπήρχαν εμφανείς εξωτερικές κακώσεις.

Ωστόσο, όταν η σορός μεταφέρθηκε για νεκροτομή, διαπιστώθηκε πως αυτή ήταν αλατισμένη, γεγονός που οδήγησε τους ανακριτές σε δύο σενάρια. Πρώτον, ότι πιθανόν οι δράστες να ήθελαν να σταματήσουν αιμορραγία και δεύτερο, ενδεχομένως να ήθελαν να προκαλέσουν γρηγορότερη σήψη του πτώματος.
Οι ανακριτές που διεξήγαγαν έρευνες στο διαμέρισμα του 54χρονου, δεν εντόπισαν κάποιο φονικό όπλο, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος, στο διαμέρισμα του, ήταν επιμελώς ανακατεμένα.

Επίσης, βρέθηκε ένα άδειο δοχείο με αλάτι, στο τραπέζι της κουζίνας, μαζί με ρούχα, ένα τηλεφωνικό κατάλογο καθώς και μια σιδερώστρα με ένα ρούχο μισοσιδερωμένο.

Γειτόνισσα είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι κάποια βράδια άκουγε αντρικές φωνές από το διαμέρισμα του 54χρονου.
Οι ανακριτές εξέδωσαν καταζητούμενο, με τον οποίο το θύμα είχε συναντηθεί και ήταν το πρόσωπο που είδε για τελευταία φορά τον 54χρονο, με βάση μαρτυρία, ενώ θεωρείτο δεδομένο πως οι δολοφόνοι ήταν δύο. Σε ότι αφορά το γεγονός ότι η πτώμα εντοπίστηκε συσκευασμένο, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήθελαν να το μετακινήσουν, ωστόσο για κάποιο λόγο, άλλαξαν γνώμη.

Τελικά, παρά τις έρευνες των Αρχών προς εξιχνίαση της δολοφονίας, η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη.

*Πληροφορίες από εφημερίδα Σημερινή, 1990
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας