Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Και τέταρτος ποινικός ανακριτής στις έρευνες για τα ελλείποντα πρόσωπα

  17/09/2019 10:51
Και τέταρτος ποινικός ανακριτής στις έρευνες για τα ελλείποντα πρόσωπα

Και τέταρτος ποινικός ανακριτής στις έρευνες για τα ελλείποντα πρόσωπα

  17/09/2019 10:51
Με την προθήκη και τέταρτου ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, συνεχίζονται πλέον οι έρευνες για τη διαπίστωση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων, που πιθανό να προκύπτουν για τον τρόπο χειρισμού τους από πλευράς της Αστυνομίας, αναφορικά με τα ελλείποντα πρόσωπα που τελικά είχαν δολοφονηθεί από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.
 
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Πασχαλίδη, «κατόπιν αξιολόγησης του έργου που γίνεται από την ανακριτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι είναι μεγάλο το ανακριτικό έργο και από τη στιγμή που δεν υπάρχει “ταβάνι”, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα».
 
Έτσι αποφασίστηκε, σύμφωνα με τον κύριο Πασχαλίδη, να διοριστεί και τέταρτος ποινικός ανακριτής, η κ. Ευανθία Χαραλάμπους για να καταφέρει η ανακριτική ομάδα, που αποτελείται επίσης από τους Άθω Κανναουρίδη, Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου, να υλοποιήσει το έργο της εντός του χρονικού διαστήματος που της δόθηκε.
 
«Πήραμε τρεις μήνες για την έρευνα, ζητήσαμε παράταση άλλους τρεις μήνες και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν λήξει ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας να είμαστε έτοιμοι και να παραδώσουμε το αποτέλεσμα της έρευνας μας».
 
Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών, έχουν ληφθεί πέραν των 120 καταθέσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλος είναι και ο όγκος των καταθέσεων που δεν έχηζαν αξιολόγησης από τους ποινικούς ανακριτές.
 
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, σε σύγκριση με άλλες που διερευνά η Αρχή, υπάρχουν δυσκολίες, όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ύποπτοι. Ως εκ τούτου, οι ποινικοί ανακριτές πρέπει να έχουν μια σφαιρική εικόνα γύρω από τα πρόσωπα που πιθανόν να φέρουν οποιεσδήποτε ευθύνες, πριν καταλήξουν στα συμπεράσματα τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα για τυχόν ευθύνες της Αστυνομίας για τα ελλείποντα πρόσωπα που αποκαλύφθηκε ότι είχαν δολοφονηθεί από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, είχε ζητήσει ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μετά την παραίτηση του απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αρχής.
 
Η συγκεκριμένη έρευνα, αγγίζει όλα τα δώματα της Αστυνομίας, ακόμα και τον ίδιο τον τέως Αρχηγό της Δύναμης Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος παύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον περασμένο Μάιο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας