Την ενίσχυση των ΟΑΠ ζητούν οι οργανωμένοι γονείς έπειτα από το θάνατο του 14χρονου

Την ενίσχυση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης με επιπλέον ψυχολόγους ζητούν οι Οργανωμένοι Γονείς, μετά το θάνατο του 14χρονου μαθητή.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, αναφέρουν πως το περιστατικό φέρνει για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια την προβληματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όλων όσων γνώριζαν αλλά ίσως δεν έκαναν αυτό που έπρεπε ή δεν επέμεναν όσο έπρεπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα πρώτα ευρήματα οδήγησαν σε ανεξάρτητη έρευνα για το θάνατο του 14χρονου

«Για χρόνια ως Συνομοσπονδία ζητούμε ψυχολόγους  αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς για τα σχολεία μας. Ζητούμε όπως κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει στο μόνιμο προσωπικό της ψυχολόγο, αλλά και κοινωνικό λειτουργό. Ένα κοινωνικό λειτουργό ο οποίος θα βρίσκεται εκεί, πάντοτε έτοιμος να παρέμβει προς το παιδί, αλλά και το σημαντικότερο, προς την οικογένεια του παιδιού. Και να μην εξαρτάται από την δαιδαλώδη γραφειοκρατία του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών. Άμεσα να μπορεί να πάει στο σχολείο και στην οικογένεια.», σημειώνουν στην ανακοίνωση, ενώ ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις Ομάδες Άμεσης Παρέμβασης με επιπλέον ψυχολόγους, αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να μην υπάρξουν άλλα παρόμοια τραγικά περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπεραμύνεται η ΠΑΣΥΔΥ για τον 14χρονο, απόδοση ευθυνών ζητούν τα κόμματα

 
Αυτούσια η ανακοίνωση των Οργανωμένων Γονέων:
«Ένα 14χρονο παιδί θέτει τέρμα στη ζωή του. Γιατί;

Με συγκλονισμό πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού. Ενός παιδιού, που αποφάσισε να δώσει το ίδιο τέρμα στη ζωή του γιατί πλέον δεν είχε τη δύναμη να τη συνεχίσει. Ένα παιδί που ενώ η ζωή του έπρεπε να ήταν μέσα στην χαρά και στην ξεγνοιασιά, για λόγους που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, αποφάσισε ότι πρέπει να «φύγει».

Δημιουργούνται βασανιστικά ερωτήματα προς όλη την κοινωνία και κάθε αρμόδια αρχή γιατί  δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του παιδιού, αφού  φαίνεται να υπήρχαν προβλήματα που έπρεπε να τυγχάνουν συνεχούς παρακολούθησης.

Αυτό το τραγικό περιστατικό φέρνει, για ακόμα μία φορά, στην επιφάνεια την προβληματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όλων όσων γνώριζαν αλλά ίσως δεν έκαναν αυτό που έπρεπε, ή δεν επέμεναν όσο έπρεπε. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, η ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στις Αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και στη δομή των υπηρεσιών πρόληψης και του Υπουργείου Παιδείας.

Για χρόνια ως Συνομοσπονδία ζητούμε ψυχολόγους  αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς για τα σχολεία μας. Ζητούμε όπως κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει στο μόνιμο προσωπικό της ψυχολόγο, αλλά και κοινωνικό λειτουργό. Ένα κοινωνικό λειτουργό ο οποίος θα βρίσκεται εκεί, πάντοτε έτοιμος να παρέμβει προς το παιδί, αλλά και το σημαντικότερο, προς την οικογένεια του παιδιού. Και να μην εξαρτάται από την δαιδαλώδη γραφειοκρατία του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών. Άμεσα να μπορεί να πάει στο σχολείο και στην οικογένεια. Και αφού συζητήσει με τον/την Ψυχολόγο και τη διεύθυνση του σχολείου, να μπορεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία άμεσα να επιλαμβάνεται του θέματος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις Ομάδες Άμεσης Παρέμβασης με επιπλέον ψυχολόγους, αλλά και με κοινωνικούς λειτουργούς. Να προχωρήσει σε περαιτέρω τομές, ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Ενίσχυση της πρόληψης, ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών στα σχολεία, στήριξη των παιδιών με κάθε δυνατό τρόπο. Επιτέλους ας σταματήσουμε να περιμένουμε να γίνει κάποιο τραγικό περιστατικό για να λάβουμε μέτρα και ας κάνουμε όσα οφείλουμε έγκαιρα και ενσυνείδητα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια μας προς όλη την οικογένεια του παιδιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λύπη Hope For Children για κενά στη νομοθεσία για προστασία παιδιών

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου