Πέμπτη 28 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στη Λάρα-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές

  18/08/2019 16:17
Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στη Λάρα-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στη Λάρα-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές

  18/08/2019 16:17
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι στην Επαρχία Πάφου, και συγκΕριμένα στη Λάρα και την Πελαθούσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.
 
Η πυρκαγιά στην Πελαθούσα κατέκαψε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και ασφάλιση της περιμέτρου.
 
Λίγο αργότερα υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που μαινόταν στην περιοχή της Λάρας.
 
Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:30, αφού έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Αρχικά δόθηκαν οδηγίες από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για εφαρμογή του σχεδίου «Ίκαρος», που αφορά τον συντονισμό των πτητικών μέσων, το οποίο εν τέλη δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα  2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.Η πυρκαγιά κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ τα αίτια της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας