Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες κυνηγοί-Πρεμιέρα στην κυνηγετική περίοδο

  18/08/2019 06:47
Με το δάκτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες κυνηγοί-Πρεμιέρα στην κυνηγετική περίοδο

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες κυνηγοί-Πρεμιέρα στην κυνηγετική περίοδο

  18/08/2019 06:47
Πρεμιέρα για την καλοκαιρινή περίοδο κυνηγίου, με χιλιάδες κυνηγούς να εκδράμουν από τα ξημερώματα με στόχο να μπουν με το δεξί στη νέα κυνηγετική περίοδο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους φορτωμένοι θήραμα.
 
Περίπου δεκαεπτά χιλιάδες υπολογίζεται ότι είναι οι κυνηγοί που εξορμούν από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλες τις περιοχές της Κύπρου για να κτυπήσουν φάσες, τρυγόνια, ορτύκια, τραχήλες και κορακοειδή.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, ανέφερε ότι οι κυνηγοί θα μπορούν να κυνηγούν τα συγκεκριμένα θηράματα μέχρι την π1η Οκωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία προστίθεται και το κυνήγι τσίχλα, ενώ επισήμανε ότι την συγκεκριμένη περίοδο κυνηγίου δεν επιτρέπεται στους κυνηγους να παίρνουν μαζί τους σκύλους.
 
Σε ότι αφορά τα πρόστιμα, όπως εξήγησε, αυτά θα επιβάλλονται σε όσους κυνηγούν χωρίς άδεια, είτε όσους κυνηγούν σε απαγορευμένη περιοχή ή για όσους κτυπήσουν θήραμα που απαγορεύεται και η ποινή είναι εξώδικη και ανέρχεται στα δύο χιλιάδες.
 
Σε ότι αφορά τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας, ο κ. Αναγιωτός σημείωσε ότι «από χθες, μέχρι αργά σήμερα το βράδυ το προσωπικό της Υπηρεσίας κατανεμήθηκε σε βάρδιες, ώστε να καλύψουμε όλο το 24ωρο. Κυρίως για πάταξη της λαθροθηρίας, καθώς και για παροχή βοήθειας στους κυνηγούς».
 
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας εύχεται σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια και καλεί όσους εξορμούν, να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που θα τους φιλοξενήσουν.
 
Ενημέρωση για ανανέωση αδειών
Όσον αφορά την ανανέωση των αδειών κυνηγίου, όπως αναφέρει η Υπηρεσία, συνεχίζεται από όλες τις εμπορικές τράπεζες καθώς και από το διαδίκτυο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
 
Προετρέπει παράλληλα τους κυνηγούς σε όλες τους τις εξορμήσεις τηρούν τα πιο κάτω με σκοπό να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα:
 
• Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
• Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό.
• Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που να προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
• Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων).
• Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
• Να σχεδιάσουν από πριν την πορεία και το χώρο που θα κυνηγήσουν και να δώσουν στον εαυτό τους αρκετό χρόνο για να προσεγγίσουν το χώρο που θα κυνηγήσουν ή να επιστρέψουν πίσω στο αυτοκίνητό τους.
• Να αποφεύγουν να κυνηγούν μόνοι και πάντοτε, κάποιο άλλο πρόσωπο, να γνωρίζει το ακριβές σημείο που θα κυνηγήσουν.
• Να σχεδιάζουν από πριν πως θα ενεργήσουν ή με ποιους θα επικοινωνήσουν σε περίπτωση ενός δυσάρεστου περιστατικού.
 
Επίσης συστήνει όπως το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους, απαγορεύεται αφού με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα καλούνται οι κυνηγοί, πριν εξορμήσουν να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.
 
Οι κυνηγοί καθώς και πολίτες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τους αρμόδιους ανα επαρχία στα πιο κάτω τηλέφωνα
Λευκωσία 99445697
Λεμεσός 99445728
Λάρνακα / Αμμόχωστος 99634325
Πάφος 99445679
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας