Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στο Δικαστήριο ο ύποπτος

  13/08/2019 06:44
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στο Δικαστήριο ο ύποπτος

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στο Δικαστήριο ο ύποπτος

  13/08/2019 06:44
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα 
μεταξύ των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. 
 
Χθες το βράδυ, λόγω του σκότους, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είχαν καθηλωθεί, ενώ οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας για να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά βρίσκεται, πλέον, υπό μερικό έλεγχο. Νωρίς το πρωί σήμερα ενεργοποιήθηκαν τα τέσσερα εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, τα οποία σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τελικές κατασβέσεις και ασφάλιση της περιμέτρου με το κίνδυνο αναζωπυρώσεων όμως να συνεχίζει να υφίσταται. 
 

Η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου δύομιση τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, γεωργικές καλλιέργειες και κάποια γεωργικά κυρίως υποστατικά με την συνολική αποτίμηση της καιόμενης έκτασής και γενικής καταγραφής των ζημιών να γίνεται αργότερα σήμερα.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη Ελληνοκύπριου ηλικίας 49 ετών από χωριό της περιοχής, ο οποίος φέρεται να έθεσε τη φωτιά κακόβουλα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, το πρωί οδηγείται ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

 
Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος μετέβη και σήμερα στο μέτωπο της φωτιάς ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να  εργάζονται πυρετωδώς και όπως τον ενημέρωσαν μέσα στις επόμενες δυο ώρες, αναμένεται να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες αυτή την στιγμή είναι πολύ ευνοϊκές. 
 

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, μιλώντας επίσης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή των ζημιών για να διαπιστωθεί και το μέγεθος της καταστροφής.
 

 
 

Οι οκτώ κάτοικοι του χωριού Κισσούσα που είχαν απομακρυνθεί προληπτικά από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν για διανυκτέρευση σε υποστατικά γειτονικών χωριών. Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει κλειστός ο δρόμος Άγιος Αμβρόσιος-Βουνί και οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το δρόμο  Αγίου Αμβροσίου-Κισσούσας,ο οποίος δόθηκε λίγο μετά τις δέκα χθες βράδυ στην κυκλοφορία. 

Κόκκινος συναγερμός 

Την ίδια ώρα, παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.
 
Το Τμήμα Δασών σε ανακοίνωσή του, πληροφορεί το κοινό ότι σήμερα ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού και απευθύνει θερμή έκκληση για αποφυγή ενεργειών και δραστηριοτήτων που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά.
 


Επιπρόσθετα, καλεί το κοινό, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας