Βαρύς ο πέλεκυς σε δάσκαλο στη Λεμεσό-Το πακέτο που τον έστειλε στη φυλακή

Σήμερα τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα σχολεία, και είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεολαία στην Κύπρο, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε χθεσινή απόφαση του με την οποία επιβλήθηκε πολυετής ποινή φυλάκισης σε δύο κατηγορούμενους για υπόθεση κατοχής κοκαΐνης συνολικού βάρους 15 κιλών και 16,4 γρ.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών σε 37χρονο για την κατηγορία της παράνομης κατοχής των ναρκωτικών και ποινή φυλάκισης 16 ετών σε 35χρονο στην κατηγορία της κατοχής της εν λόγω ποσότητας των ναρκωτικών  με σκοπό να τα προμηθεύσει σε τρίτα πρόσωπα.

«Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι τα αδικήματα που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι, όπως αναγνωρίστηκε και από τους συνήγορούς τους, κατατάσσονται στα σοβαρότερα», αναφέρει το δικαστήριο στην απόφαση του.

Με βάση τη νομοθεσία, για τα αδικήματα της κατοχής κοκαΐνης η προβλεπόμενη ποινή είναι 12ετής φυλάκιση ενώ για το αδίκημα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο η προβλεπόμενη ποινή είναι φυλάκιση μέχρι και δια βίου.

«Ο λόγος για την αυστηρή μεταχείριση των παραβατών δίδεται μέσα από τη νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον έχει επιβάλει δυστυχώς η καθημερινή και συνάμα σκληρή πραγματικότητα, αφού τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα σχολεία. Σήμερα τα ναρκωτικά είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεολαία στην Κύπρο, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνεται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, προστίθεται, «έχει επανειλημμένα υποδείξει την ανάγκη για επιβολή αυστηρών, αποτρεπτικών ποινών σε αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, λόγω ακριβώς της έξαρσης που παρουσιάζουν».

Ιδιαίτερη αυστηρότητα, καταλήγει η απόφαση, θα πρέπει να επιδεικνύεται στους εμπόρους ναρκωτικών, για τους οποίους «είναι δύσκολο να εντοπιστούν ερείσματα μετριασμού της ποινής».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν