Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η φυλάκιση του Τζιωνή, η «απόδραση» της Σάρας… Λες και γεννήθηκε ξανά…

Ντίνα Κλεάνθους  15/07/2019 18:52
Η φυλάκιση του Τζιωνή, η «απόδραση» της Σάρας… Λες και γεννήθηκε ξανά…

Η φυλάκιση του Τζιωνή, η «απόδραση» της Σάρας… Λες και γεννήθηκε ξανά…

Ντίνα Κλεάνθους  15/07/2019 18:52
Τότε ήταν 21 ετών… Σπούδαζε όπως και οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία της, ενώ παράλληλα εργαζόταν… Ήταν ένα παιδί όπως όλα… Γεμάτη ενέργεια, όρεξη, όνειρα… Όνειρα τα οποία έμελλε να μείνουν στη μέση… Όχι κατ’ ανάγκη επειδή γνώρισε ένα «κακό» άνθρωπο. Αλλά επειδή μπήκε στη ζωή της «εκείνη», με τα πολλά ονόματα… Κοκαΐνη, κάνναβη, μαριχουάνα… Εκείνη που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να την υποτάξει και να την καταστήσει έρμαιο του ανθρώπου που αγαπούσε και την πήρε από το χέρι, δείχνοντας της τον δρόμο των ναρκωτικών…

Για κάποιους ανθρώπους το να βρεθούν στη φυλακή μπορεί να αποτελέσει σωτηρία του και το εισιτήριο της επιστροφής από την κόλαση. Έτσι και για την Σάρα Σιαμς, που καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την εμπλοκή της στο διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Στρόβολο.  

Από τη μία ήταν ένα φρικτό έγκλημα που ήταν η αιτία ένα παιδί 15 ετών να μείνει ορφανό και να βιώσει τον απόλυτο πόνο, μα από την άλλη ήταν μια δολοφονία, που όπως αποδείχθηκε, ήταν και η απελευθέρωση της Σάρας από τον ΤζιωFνή.

Ένα χρόνο μετά τη γνωριμία και τη σχέση της με τον Λοΐζο Τζιωνή, άθελα της, και με «ηθικό αυτουργό» την κοκαΐνη, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται για την εμπλοκή της στο διπλό φονικό που καθήλωσε την Κύπρο.

Εμφανώς αδυνατισμένη, προφανώς από τα ναρκωτικά, και με σκυμμένο το κεφάλι, εμφανιζόταν ενώπιον Δικαστηρίου… Ο κάθε ένας μπορούσε να αντιληφθεί τον φόβο που ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο της, μα και οι δικοί της άνθρωποι καταλάβαιναν ότι δεν ήταν ο άνθρωπος που γνώριζαν… Μία λάθος επιλογή, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει την πορεία της προς την κόλαση… Και να που ένα στυγερό έγκλημα έκλεισε ένα σπίτι, και όσο τραγικό και αν ακούγεται, αυτό το έγκλημα πιθανόν να απέτρεψε τον δικό της θάνατο και της άλλαξε ξανά τη ζωή…

Μετά την καταδίκη της, σε μια εκδήλωση στις φυλακές, η Σάρα συμμετείχε ενεργά… Μα το πιο σημαντικό, χαμογελούσε… Η αλλαγή στη Σάρα, εμφανής… Λες και είχε γεννηθεί ξανά… Λες και είχες απέναντι σου άλλο άνθρωπο… Δεν ξέχασε το φρικτό έγκλημα, μα βρήκε τη δύναμη και μάζεψε τα συντρίμμια της, έμεινε μακριά από τα ναρκωτικά, ζήτησε συγνώμη και στάθηκε ξανά στα πόδια της. Μια νεαρή, όπως εκατοντάδες άλλοι, που αυτό που ζητάει είναι όχι τον στιγματισμό σαν «διάσημη κρατούμενη», αλλά στήριξη και μια δεύτερη ευκαιρία… Να την δει η κοινωνία, βγαίνοντας από τη φυλακή, σαν Σάρα και όχι ως την «Σάρα του διπλού φονικού».

Και έτσι και σήμερα, ως μάρτυρας κατηγορίας, στάθηκε απέναντι από τους δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, και κατέθεσε όσα βίωσε στα χέρια του Τζιωνή και εξομολογήθηκε όσα συνέβησαν πριν και μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, «σταυρώνοντας» με την μαρτυρία της τον πρώην συμβίο της…

«Ήρτα δαμέ για να πω την αλήθεια. Ορκίστηκα και το κάνω για τη μνήμη των θυμάτων, του κ. Γιώργου και της κ. Ντίνας… Και για τον Κωνσταντίνο. Να τα πω όλα, να έχω τη συνείδησή μου καθαρή… Το πρόσωπο που σας μιλά τωρά, ένεν το ίδιο που μιλούσε όταν μας έπιασε η Αστυνομία. Φοβόμουν, έκαμα χρήση ναρκωτικών…»
 

Η αρχή του Γολγοθά και η βία

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η Σάρα ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τον Λοΐζο Τζιωνή γνωρίστηκαν τα Χριστούγεννα του 2017 και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν ζευγάρι.

Μέσα σε λίγους μήνες, εγκατέλειψε το σπίτι των γονιών της και πήγε να ζήσει με τον Τζιωνή, στο σπίτι του παππού του. Τότε, ήταν που άρχισε και τη χρήση κοκαΐνης, ενώ λίγο αργότερα, σκλάβος των ναρκωτικών, παραίτησε τις σπουδές και τη δουλειά της.

Όπως είπε, τα ναρκωτικά τα προμηθευόταν ο Τζιωνής με τα χρήματα που έπαιρνε από το ΕΕΕ και το επίδομα του μονογονιού που λάμβανε για το ανήλικο παιδί του, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις δανειζόταν και η ίδια χρήματα από την οικογένεια και τους φίλους της.  

Οι γονείς της, δεν συμφωνούσαν με τις αποφάσεις της, ενώ ο πατέρας της Σάρας, όπως είπε, της έλεγε ότι «μια μέρα αυτός θα σε βάλει φυλακή», μα η ίδια του ζητούσε «να σταματήσει να λέει όσα λέει, γιατί είναι καλός άνθρωπος».

Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2018, η Σάρα φανερά φορτισμένη, ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ότι τότε ήταν που ο Τζιωνής άλλαξε συμπεριφορά και έγινε βίαιος απέναντι της. Γεγονός που υπόταξε ακόμη περισσότερο τη Σάρα, αφού κυρίευε ο φόβος…  

«Τότε για πρώτη φόρα σήκωσε χέρι πάνω μου. Ήμουν αρκετά χάλια. Κάναμε κάθε μέρα κοκαΐνη και χόρτο. Ζύγιζα 39 κιλά γιατί είχα και ένα πρόβλημα υγείας. Μου ζήτησε συγνώμη και μου είπε ότι δεν θα το ξανακάνει. Όμως τις πλείστες φορές ένεν και η τελευταία. Είναι η αρχή. Έτσι και σε εμένα. Με χτυπούσε όποτε έφερνα αντίρρηση στα λεγόμενα του ή όποτε είχε νεύρα. Έμενα όμως εκεί γιατί δεν είχα που να πάω. Ήμουν ένα χάλι μαύρο. Δεν είχα τα μούτρα να πάω στο σπίτι μου. Να πω στη μάμα μου ήρτα πίσω. Πίστευα ότι το μόνο μου καταφύγιο ήταν ο Τζιωνής».

Της έπαιρνε ναρκωτικά στο νοσοκομείο

Λίγο πριν τη διάπραξη του διπλού φονικού, η Σάρα λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου ένα μήνα αφού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τότε η σχέση τους δεν πήγαινε καλά, αφού όπως περιέγραψε η Σάρα, ο Τζιωνής, εκτός από τις πρώτες μέρες, δεν την επισκεπτόταν, λέγοντας της ότι δουλεύει.

Ερωτηθείσα εάν κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο έκανε χρήση, η Σάρα απάντησε «ναι», παραδεχόμενη στο Δικαστήριο, ότι της την προμήθευε ο Τζιωνής.

«Στο νοσοκομείο ήταν συνέχεια δίπλα μου η οικογένειά μου. Και δεν τους συμπεριφερόμουν καλά. Όταν βγήκα είπα των γονιών μου να με πάρουν στο πατρικό του Τζιωνή να πάρω το αυτοκίνητο και μετά θα ερχόμουν στο σπίτι. Όταν με πήραν και κατέβηκα, τους είπα ότι θα ήμουν εκεί σε μια ώρα. Τελικά δεν πήγα ποτέ… Έμεινα εκεί».

Όπως περιέγραψε η Σάρα, ενώ ήταν εγχειρισμένη και φρόντιζε μόνη της τον εαυτό της, ο Τζιωνής την χτυπούσε και μάλιστα χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο γιατί είχε υποστεί μόλυνση.

-Κατηγορούσα Αρχή: Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο, που πήγες να μείνεις;

-Σάρα: Πήγα πάλι πίσω γιατί η οικογένειά μου δεν ήξερε τίποτα. Τους έλεγα ότι ο Τζιωνής με φροντίζει καλά. Τους έλεγα θα αρχίσω να δουλεύω. Δεν ήξεραν την αλήθεια...

-Κατηγορούσα Αρχή: Είπες ότι ντρεπόσουν να επιστρέψεις στην οικογένειά σου. Μετά την εγχείρηση, η σχέση σου με τους γονείς σου επανήλθε;

-Σάρα: Η αγάπη πάντα υπήρχε. Εδείξαν μου όμως ότι «Σάρα είμαστε δαμέ». Όμως εγώ δεν το έκαμα αυτό το πράγμα.
 
-Κατηγορούσα Αρχή: Όταν επέστρεψες σπίτι, επέστρεψες και στην κοκαΐνη;

-Σάρα: Επέστρεψα... Ήμουν σε άθλια κατάσταση. Οπότε έκανα πολύ περισσότερη χρήση για να είμαι πάντα σε ένα χαλαρό κόσμο, επειδή μιλούσε πολλά ο Τζιωνής γιατί ήθελε να μιλά μόνο αυτός και έτσι έκανα πολύ περισσότερα ναρκωτικά.

Η πρώτη προσπάθεια για να σωθεί…

Τέλος Μαρτίου 2018, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε η Σάρα ενώπιον Κακουργιοδικείου, πήρε αρκετούς φίλους του Τζιωνή και μοιράστηκε μαζί τους, τα όσα βίωνε στα χέρια του συντρόφου της, ζητώντας τους βοήθεια, ενώ ήταν η πρώτη φορά που είχε μιλήσει και στην μητέρα της.

«Όλοι οι φίλοι, μου έλεγαν φύγε για να σωθείς εσύ τουλάχιστον. Έτσι ζήτησα βοήθεια που φίλο του να με φιλοξενήσει και να βρω μια δουλειά και να σταθώ στα πόδια μου. Έφυγα... Βρήκα δουλειά αλλά δεν ξεκίνησα. Πήγα σπίτι μου και μίλησα με την μητέρα μου. Της είπα ότι είχατε δίκαιο... Χωρίσαμε αλλά θέλω να κάμω ένα διάλειμμα για να φέρω τον νου μου. Θέλω όμως να πάω Αγία Νάπα για να φέρω τον νου μου. Ο Τζιωνής πίστευε ότι είμαι με άλλους και ότι μου δίνει ένα μήνα να εξαφανιστώ αλλιώς κατίσσι μου. Τα μηνύματα τα έδειχνα στον πρώην φίλο του. Μια μέρα ο Τζιωνής με πήρε τηλέφωνο και μου είπε έλα να μιλήσουμε, να χωρίσουμε πολιτισμένα. Και έτσι εγώ πήγα..Πήγα μόνη μου. Είχα ενημερώσει και τον Λευτέρη ότι ο αδερφός του δεν πάει καλά. Επέστρεψα στον Τζιωνή και δεν κατάφερα να φύγω. Εκείνη τη νύχτα ο Τζιωνής έσπασε μου το άλλο μου το κινητό, γιατί νόμιζε ότι μιλούσα με γκόμενο. Με είχε κλειδώσει στο δωμάτιο και μου έλεγε δεν θα φύγεις μέχρι να με ακούσεις. Πήγα να φύγω από το παράθυρο και μου είπε ότι είναι πιο γρήγορος από μένα.
Ακολούθως, μετά από λίγες μέρες, μου τρύπησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Είχε διαφωνίες με ένα φίλο του. Χρωστούσε ο ένας στον άλλο λεφτά».

Στη συνέχεια η Σάρα αναφέρθηκε σε διαφωνίες που είχε ο Τζιωνής με άλλα πρόσωπα και ότι την εξανάγκασε να πάνε στην Αστυνομία, όπου προέβη σε ψευδή καταγγελία, με την ίδια να λέει, «δεν μπορούσα να φέρνω αντίρρηση στα λεγόμενά του. Για αυτό δέχτηκα να κάνω ψεύτική καταγγελία».

Μιλώντας για τα όσα βίωνε και εξηγώντας το φόβο που ένιωθε, η Σάρα αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι ο Τζιωνής είχε στο δωμάτιο του σπαθί και μαχαίρι, τα οποία δεν τα αποχωριζόταν ποτέ.

«Το μαχαίρι το κρατούσε πάντα το τελευταίο διάστημα μαζί του. Κοιμόταν μαζί του. Πάντα το είχε μαζί του και στο σπίτι το ίδιο. Ακόμα και από το δωμάτιο στην κουζίνα να πήγαινε, το είχε μαζί του...»

Προσευχόταν λίγο πριν το άγριο φονικό…

Σε σχέση με την οργάνωση του εγκλήματος, η Σάρα ανέφερε ότι δεν γνώριζε κάτι προηγουμένως και ότι της είχε μιλήσει ο Τζιωνής, μια μέρα προηγουμένως, υποδεικνύοντας ωστόσο, ότι της είπε πως θα διέπραττε μια ληστεία, «θα έφερνε λεφτά και θα αγόραζε σπίτια».  

«Στις 17 του μηνός μου είπε θα πάμε να κλέψουμε σπίτι στην Οδό Ζαλόγγου. Μου είπε ότι θα βρισκόμουν στο αυτοκίνητο σαν οδηγός και ότι θα πήγαιναν μαζί μας ο Μάριος και ο Λευτέρης. Αυτά τα είπε λίγο πριν βραδιάσει. Τη συγκεκριμένη μέρα, άναψε κεριά στο δωμάτιο, ρομαντικά... Και είχε κάποια αγάλματα εκεί…. Ο Τζιωνής στάθηκε σχεδόν ημίγυμνος και προσευχόταν. Μετά έδωσε μου ένα μαντήλι να φορέσω για να προσευχηθώ κι εγώ. Στη συνέχεια ο Τζιωνής πήγε και έφερε ναρκωτικά. Μας είπε ο Μάριος ότι έχει δουλειά και θα μας έλεγε τι ώρα θα πηγαίναμε για τη ληστεία. Κάναμε ναρκωτικά και μετά ο Τζιωνής έφυγε από το σπίτι. Λίγο πριν ο Τζιωνής κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι και μου μιλούσε για την παιδική του ηλικία. Είχε φέρει ένα πόμολο και μου είπε ότι όποιος το αγγίξει πιάνει μέσα του το 666. Μου είπε ακόμα ότι ήθελε να του ράψω στολή του νίντζια».

Η ημέρα του διπλού εγκλήματος…

Αναφερόμενη στη μέρα που διαπράχθηκε το διπλό φονικό, η Σάρα μίλησε για την διάθεση του Τζιωνή, ο οποίος, όπως είπε, «έβαζε μουσικές και είχε όρεξη».
 
«Όταν πήγε απόγευμα ήμασταν εγώ, ο Τζιωνής και ο Λευτέρης. Μετά ήρθε και ο Μάριος. Πριν τον φόνο κάναμε ναρκωτικά. Έβαζε και έβγαζε ρούχα ο Τζιωνής, δεν ήξερε τι να βάλει. Φόρεσε ένα τζιν που διαμόρφωσε για να φορεί το μαχαίρι και το σπαθί του. Έδωσε στον Μάριο ένα σιάλι που ήταν δικό μου. Έδωσε του και ένα καπέλο. Σιγά σιγά ντύθηκε ο Τζιωνής. Έβαλε μια μπλούζα, φούτερ και έβαζε και έβγαζε ένα πουκάμισο. Σε κάποια φάση άρχισε και μου μιλούσε για τον Λευτέρη. Του εμφάνισε και το πόμολο. Τον ρώτησε αν θα πάει με τον Μάριο και του είπε όχι. Ο Τζιωνής έδειξε τον Μάριο και είπε του Λευτέρη, “τούτος εν πιο αρφούι που εσένα”».

Ερωτηθείσα η Σάρα ποιος θα ήταν ο ρόλος του Λευτέρη, η ίδια απάντησε ότι ο Τζιωνής θα τους έπαιρνε τηλέφωνο για να πάνε να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, ενώ τους είπε χαρακτηριστικά πως «αν χρειαστεί να σκοτώσει, θα σκοτώσει», με τη Σάρα να διευκρινίζει πως «εμείς νομίζαμε πως ήταν αστείο».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Τζιωνής τηλεφώνησε στο Λευτέρη, λέγοντας του πως «εκάμεμεν το».

Στη συνέχεια ο Λευτέρης και η Σάρα μπήκαν στο όχημα για να μεταβούν στην οδό Ζαλόγγου, αλλά ακολούθως ο Τζιωνής τους πήρε τηλέφωνο και τους είπε να επιστρέψουν στο σπίτι.

«Κατάλαβα ότι έκαμε κάτι κακό αλλά δεν ήθελα να πιστέψω ότι σκότωσε. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο και μετά ακούσαμε χτυπήματα από το παράθυρο και το όνομα μου. Ήταν ο Τζιωνής, έπινε τσιγάρο. Μας είπε να μην ανοίξουμε το φως. Σε κάποια στιγμή με ρώτησε “αγάπη μου αν το έκαμα θα φύγεις;”Του απάντησα όχι. Ρώτησε και τον Λευτέρη και του είπε όχι. Ακολούθως μπήκε μέσα από το παράθυρο. Ζήτησε από τον Λευτέρη να φύγει από το δωμάτιο. Γονάτισε μπροστά μου και μου ζήτησε συγνώμη. Εκείνη την ώρα είχε πάνω στα γόνατα ένα κόκκινο σκούρο. Τον ρώτησα τι είναι και δεν απάντησε. Μπήκε μέσα και ο Λευτέρης. Μετά άρχισε να βγάζει πράγματα. Μου είπα, “είπα σου ότι άλλαξα αλλά δεν με πίστεψες”, και μου έδειξε τα γυαλιά του κ. Γιώργου και έσπασεν τα στη μέση. Μετά έβγαλε τα ρούχα του. Τα τοποθέτησε στη λεκάνη και άδειασε χλωρίνη στη λεκάνη και μου είπε να πάω να του φτιάξω σάντουιτς και είπε του Λευτέρη να τον ακολουθήσει. Μετά είπε σε εμένα και τον Λευτέρη να πάμε πίσω στην οδό Ζαλόγγου να δούμε αν έχει τίποτε μέχρι να κάνει μπάνιο. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και συμφωνήσαμε να πούμε ψέματα ότι πήγαμε και ότι δεν έχει τίποτα. Δώσαμε κάποιους γυρούς και επιστρέψαμε. Καθόταν στην κουζίνα. Είχε κόψει τα μαλλιά του και ήταν μισοξυρισμένος. Έτρωε και έφαγα κι εγώ. Και είχε ένα κονιάκι και πήγε και το έφερε και είπε “εν η ημέρα του να ανοιχτεί σήμερα”. Μας είπε για τον μικρό τον κλείδωσε στο υπόγειο. Είπε μου να πάω να σάσω λίγα ρούχα μέχρι να πάει να ετοιμάσει και εκείνος, και πήγαμε μαζί στην Αγία Νάπα».

Η παραδοχή, το σχόλιο για το φονικό και οι σημειώσεις

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η Σάρα, στη διαδρομή προς την Αγία Νάπα, ο Τζιωνής της είπε ότι βρίσκεται με ένα φονιά, ενώ στη συνέχεια κατέληξαν στην οικία ενός φίλου του.

«Σαν πηγαίναμε μου είπε “είσαι με ένα φονιά. Θέλεις να φύγεις;” Εγώ δεν εκατέβηκα. Φοβόμουν να κατέβω στον αυτοκινητόδρομο. Και προχωρήσαμε. Τον ρώτησα που πηγαίναμε και δεν ήξερε. Καθώς πηγαίναμε στο δρόμο πέταξε τη θήκη του σπαθιού. Βρήκε ένα σπίτι λυόμενο και πήγαμε. Έσπασε την κλειδωνιά. Μπήκαμε μέσα. Στο μεταξύ την ώρα που βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο είπε μου να βγάλω τη κάρτα από το κινητό του και να την κρούσω. Κατέβηκα σε περίπτερο και πήρα άλλη. Κατεβήκαμε σε εκείνο το σπιτάκι. Ο Τζιωνής είχε δύο πληγές. Μια στο γόνατο και μια στην πλάτη.  Είπε μου να περιποιηθώ τις πληγές του. Είπε μου ότι οι πληγές εν οι δύο ψυχές και θα έφευγαν σε 40 ημέρες γιατί κάνουν 40 ημέρες να φύγουν από τη γη. Κάναμε χρήση χόρτου και πέσαμε να κοιμηθούμε. Μέτά που ξυπνήσαμε ήταν απόγευμα και ήταν να βρεθούμε με τον Λευτέρη. Έπιάσαμεν τον τηλέφωνο και εξηγήθηκε με τον Τζιωνή να βρεθούμε σε ένα τόπο. Κοντά στην Αλαμοινό, το χωριό τους. Πήγαμε και βρεθήκαμε στα Mcdonalds. Βρήκαμε τον Λευτέρη. Ο Λευτέρης με ρώτησε αν είμαι καλά. Του είπα θέλω να φύγω και μου είπε να κάνω λίγη υπομονή. Πήγαμε έξω του δώσαμε το φαί και κάτσαμε να πιούμε και καφέ. Ο φύλακας που μιλούσε με τον Τζιωνή του έλεγε για το φονικό στον Στρόβολο και ο Τζιωνής έλεγε εχάλασε ο κόσμος και ήντα τζαιρούς εφτάσαμε».

-Κατηγορούσα Αρχή: Γιατί δεν επιστρέψατε πίσω;

-Σάρα: Ήθελε να δει την κατάσταση πριν επιστρέψουμε.
 
-Κατηγορούσα Αρχή: Τι έγινε στη συνέχεια;
 
-Σάρα: Πήραμε τον δρόμο για Αγία Νάπα και ο Λευτέρης επέστρεψε. Πήγαμε τελικά σε ένα άλλο σπίτι που άνηκε σε έναν φίλο του Τζιωνή. Τον είχα γνωρίσει. Όταν φτάσαμε εκεί μου είπε ότι ήταν το εξοχικό του φίλου του και έμενε παλιά. Έψαχνε να βρει τα κλειδιά αλλά δεν τα βρήκε. Ένα παράθυρο ήταν ανοικτό και μπήκαμε μέσα.
 
-Κατηγορούσα Αρχή: Γνώριζες εάν ο φίλος του Λευτέρη γνώριζε για την άφιξη σας στο σπίτι;
 
-Σάρα: Δεν γνωρίζω. Μου είπε την επομένη μέρα ο Τζιωνής πως πήρε άδεια και δεν είχε πρόβλημα. Σε εκείνο το σπίτι παρακολουθούσαμε τις ειδήσεις καθημερινά. Έδωσε μου ο Τζιωνής ένα βιβλιαράκι και έγραφα κάποια σημεία που θεωρούσα σημαντικά. Και είχε και ο Τζιωνής το δικό του βιβλιαράκι που δεν με άφηνε να δω. Αγοράσαμε και εφημερίδα. Έλεγε με σιγουριά ότι εν θα το πιάσουν ποτέ.  Έλεγε ότι η Αστυνομία εν τζοιμησμένη.

Τα όσα φρικτά περιέγραψε ο Τζιωνής

Ο Τζιωνής είχε πει στη Σάρα ότι θα της περιέγραφε τα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Ζαλόγγου το βράδυ της 18ης Απριλίου. Και έτσι έγινε. Η Σάρα κατέθεσε στο Δικαστήριο τα όσα φρικτά της ομολόγησε ο Τζιωνής, με τις λεπτομέρειες να παγώνουν…

«Όταν έφτασαν ήταν σε ένα χωράφι και είχαν οπτική επαφή. Μου είπε ότι έμειναν τόση πολύ ώρα και άρχισε να φεύγει η επίδραση των ναρκωτικών. Μου είπε δεν πέτασσαν χαμέ τα τσιγάρα για να μην αφήσουν στοιχεία. Είπε μου καθυστερούσε πολλά να μπει μέσα γιατί ήταν αγχωμένος και ότι ο Μάριος τον πίεζε. Σε κάποια φάση έκαμε κάμψεις για ζέσταμα και άρχισε και έδινε γυρούς γύρω από το σπίτι. Και άνοιγαν κάποια φώτα. Είπε μου ότι ο κ. Γιώργος καθόταν στο σαλόνι και έβλεπε τηλεόραση. Πήρε την απόφαση να μπει. Σκαρφάλωσε και μπήκε από ένα μικρό παράθυρο. Έβλεπε την κ. Ντίνα και μου είπε ότι την ψυχολόγησε ότι ήταν ανήσυχη και ότι κατάλαβε πως ήταν βυθισμένη στις σκέψεις της. Μου είπε ότι φορούσε ένα νυχτικό μακρύ και είχε λίγο φως στο δωμάτιο. Μου είπε ακόμα ότι η κ. Ντίνα αναστέναζε. Μετά μπήκε μέσα και έπιασε το μαξιλάρι και πήγε να την πνίξει. Αντιστάθηκε και σηκώθηκε. Επειδή εφώναζε, έπιασαν το μαχαίρι και ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει. Είπε μου ότι δεν έβγαλε φάουσα και εκάρφωσεν της το μαχαίρι στον λαιμό. Είπε μου ότι έκαμε η κ. Ντίνα ένα δύο βήματα και έπεσε πάνω στο κρεβάτι. Το αίμα έβγανιε όπως το τσουνάμι είπεν μου. Ο κ. Γιώργος ήρθε πάνω και ρώτησε τι έγινε δαμέ. Ο Τζιωνής μου είπε ότι άρχισε και μασιέρωνε και τον κ. Γιώργο. Είπε μου ήταν αντροπή μου να μεν παλέψω άντρας με άντρα. Όταν έπεσε χαμέ ο κ. Γιώργος ήταν ήδη μασιερωμένος. Είπε μου ότι το τραύμα που είχε ο Τζιωνής πίσω από την πλάτη, ήταν από το νύχι του κ. Γιώργου και το χτύπημα στο πόδι ήταν που γονάτισαν χαμέ και παλεύκαν. Ο κ. Γιώργος έλεγεν του, είπε μου, “σταμάτα να μου το μπεις”. Και για να τον αποτελειώσει τον κάρφωσε στην πλάτη. Ήταν το τελευταίο χτύπημα. Αμέσως σηκώθηκε και είπε μου ότι στο βάθος ήταν το δωμάτιο του μικρού και είδε ότι το μωρό ήταν από πάνω και καθισμένος αγκαλιά με τα γόνατά του και παρακαλούσε για τη ζωή του. Και μου είπε ήταν ο μόνος που παρακαλούσε, οι άλλοι λες και το περίμεναν. Είπεν του ο Κωνσταντίνος αν θέλεις κάτι πιάστο, μεν μου κάμεις κακό. Τον έπιασε και τον κλείδωσε στο υπόγειο. Του είπε αν δεν σου ανοίξω εγώ θα σου ανοίξει κάποιος άλλος. Μετά εβουρίσαν, είπε μου, να κλείσουν τις πόρτες και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε κάτι σαν συναγερμός. Εβουρίσαν και εφύαν και θα επέστρεφαν πιο μετά».

-Κατηγορούσα Αρχή: Σας έκανε αναφορά αν έψαξε κάτι στο σπίτι;
 
-Σάρα: Είπε μου απέναντι από το δωμάτιο υπήρχε το δωμάτιο με το χρηματοκιβώτιο. Αυτό έγινε μετά τον φόνο και πριν πάει στο δωμάτιο του μωρού. Είπε μου πως έλειπε το χρηματοκιβώτιο. Σαμπώς και κάποιος που πήγε αυτές τις ημέρες το έβγαλε.
 
-Κατηγορούσα Αρχή: Όταν σας διηγούταν πώς ήταν; 
 
-Σάρα: Ήταν χαλαρός και άνετος. Σαμπώς και περιέγραφε μια ταινία. Ούτε πως ήταν στην πραγματικότητα.
 
-Κατηγορούσα Αρχή: Σας είπε δικές του εξηγήσεις για το τι συνέβη;
 
-Σάρα: Πίστευε ότι το έκλεψαν άλλοι δύο που ξέρει, γιατί παλιά τους είπε να πάνε να τον κλέψουν. Και είχαν τσακωθεί. Μου είπε «εκατσεμουτην ο Αντρέας με τον αρφό του και εν μου το είπαν». Επίσης μου είπε ότι ψυχολόγησε τη ζωή του μωρού και έλεγε ότι ψυχολόγησε τη ζωή του σαν βαρετή, επειδή δεν υπήρχαν παιχνίδια και ήταν συγυρισμένο.
 
Στη συνέχεια η Σάρα αναφέρθηκε στην επίσκεψη της μητέρα τους Τζιωνή και του παιδιού του στην οικία που διέμεναν στην Αγία Νάπα, όπου σε κάποια στιγμή που ήταν μόνες τους και η Σάρα ξέσπασε σε κλάματα. Τότε η μητέρα του Τζιωνή ρώτησε τι συμβαίνει…

«Όταν φύγαμε σταματήσαμε έξω από μια πεζίνα. Εκείνη την ώρα ο Τζιωνής θυμήθηκε ότι τα σημειωματάρια έχωσεν τα στο σπίτι και έτσι επέστρεψε ο Λευτέρης με τον Τζιωνή να το πάρουν. Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο με τη μητέρα του και το μωρό του. Συζήτησα με τη μητέρα του και με ρωτούσε τι έγινε. Με πήραν τα κλάματα και της είπα να με βοηθήσει να φύγω από τον γιο της. Με ρώτησε τι έγινε. Με ρώτησε αν με δέρνει και της είπα ναι. Μετά επέστρεψαν ο Τζιωνής και ο Λευτέρηης. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε Mcdonalds. Εκείνη τη στιγμή ο Τζιωνής πήρε το tablet μου και μπήκε στο facebook και άρχισε να διαγράφει φωτογραφίες και άλλαξε όνομα. Έβαλε το όνομα του Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλόπουλος. Μια μέρα πριν τον συλλάβουν..».

Έλεγε θα το ξανά έκανε…

Απαντώντας σε ερώτηση της Εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνας Ευθυβούλου είπε ότι μια ημέρα που τον είδε ότι ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να του μιλήσει χωρίς να εκνευριστεί τον ρώτησε αν σχεδίαζε καιρό την ληστεία και της απάντησε «περίπου ένα μήνα».

«Τζαι ρώτησα: ‘και να τους σκοτώσεις;’ τζαι κούνησε το κεφάλι του», είπε η μάρτυρας.

Ερωτηθείσα γιατί δεν την έκανε πιο πριν αυτή την αναφορά απάντησε ότι έδωσε τόση έμφαση στο να πει τις λεπτομέρειες του τι συνέβη εκείνη την νύχτα που εκείνη την συζήτηση «την είχα προσπεράσει», και την θυμήθηκε αργότερα αφότου της είχε επιβληθεί η ποινή.

Απαντούσε, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, σε ερωτήσεις της κ. Ευθυβούλου και όταν της το είπε, κατάλαβε από το βλέμμα της πόσο σοβαρό ήταν αυτό το πράγμα. Έγιναν τόσα πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ένα μυαλό έχω, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν της είχε αναφέρει ποτέ ο Τζιωνής τα συναισθήματά του που σκότωσε δύο ανθρώπους η Σάρα Σίαμς απάντησε ότι «ναι, έτυχε να κάνουμε αυτή την συζήτηση και μου είχε πει ότι ξεπέρασε τους φόβους του με το να σκοτώσει εκείνα τα δύο πλάσματα».

«Μου είπε ότι πλέον δεν φοβάται τίποτα και κανένα, διότι κανένας δεν μπορούσε να του κάνει κακό και ότι ο καλός ο Λοΐζος πέθανε και ότι αν χρειαστεί να ξανασκοτώσει, εν να ξανασκότωνε», ανέφερε.

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι ο Λευτέρης Σολωμού της είπε ότι και ο ίδιος του είχε κάνει κάποιες ερωτήσεις και ότι «του μιλούσε με ενθουσιασμό ο Τζιωνής, λαλούσε του ότι ‘τελικά εν πανεύκολο κάποιος να σκοτώσει, εν όπως στα έργα’».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας