Αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη και καταδικάστηκε λίγους μήνες μετά

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 40χρονο για την υπόθεση παράνομης κατοχής 999 γραμμαρίων ναρκωτικών( ελεγχόμενου φαρμάκου) με σκοπό την προμήθεια.
 
Το Δικαστήριο ανακοινώνοντας την απόφαση του, είπε ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 40χρονος είναι από τα πλέον σοβαρά. Η διάδοση των ναρκωτικών είπε το Δικαστήριο, είναι εξαιρετικά ανησυχητική και σήμερα αποτελεί μάστιγα κυρίως για νεαρά άτομα αλλά και για οικογενειάρχες.
 
Επιπρόσθετα το  Δικαστήριο ανέφερε πως όλοι οι φορείς θα πρέπει ουσιαστικά να ενσκήψουν στο πρόβλημα των ναρκωτικών ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις για την προστασία της κοινωνίας. Είπε επίσης πως ο κατηγορούμενος παρά την χάρη προεδρική χάρη που του δόθηκε διέπραξε εκ νέου παρόμοιο αδίκημα και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι δέχονταν πιέσεις από άτομα των ναρκωτικών.
 
Η υπόθεση του 40χρονου που κατηγορείται για υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια ξεκίνησε σήμερα με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης   Μαρία Σιατολιά, Ηλία Σιατολιά και Αθανάσιο Στυλιανού  για μετριασμό της ποινής του.
 
Στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης  εκ μέρους της δικηγόρου Μαρίας Σιατολιάς, δικηγόρος  Ηλίας Σιατολιάς  αιτήθηκε όπως η ποινή φυλάκισης του πελάτη τους που   έχει επιβληθεί να συντρέχει με την ανασταλθείσα ποινή που έχει λάβει προεδρικής χάρης.
 
Ο κ. Σιατολιάς ανέφερε πως ο πελάτης του αποδέχτηκε τις ευθύνες που αναλογούν τις πράξεις  του. Επίσης αναφέρθηκε στην άμεση παραδοχή και μεταμέλεια του κατηγορούμενου με αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί πολύτιμος δικαστικός χρόνος.  Ο κατηγορούμενος ήδη έχει απεξαρτηθεί και είναι “καθαρός”, όπως σημείωσε . Ο δικηγόρος Ηλίας Σιατολιάς  ανέφερε  πως ο 40χρονος έχει υποστεί δύο εμφράγματα στις κεντρικές φυλακές και σύμφωνα με τον ιατρό που τον παρακολουθεί του συστήνεται ειδική διατροφή αφού αυτά θα μπορούσαν να αποβούν για τον ίδιο μοιραία.
 
O κατηγορούμενος  ηλικίας 40 ετών απήντησε παραδοχή στις κατηγορίες της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε στις 5 Απριλίου, κοκαΐνη βάρος 999 γραμμαρίων με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.
 
Ο κατηγορούμενος παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα της εκδίκασης της υπόθεσης του  υπό κράτηση ενώ δεύτερο πρόσωπο για την ίδια υπόθεση που αρχικά είχε συλληφθεί απαλλάχτηκε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή