Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Για τη Σοφία και με σύνθημα «ούτε μία λιγότερη» έξω από το Αρχηγείο (pics)

  02/07/2019 18:38
Για τη Σοφία και με σύνθημα «ούτε μία λιγότερη» έξω από το Αρχηγείο (pics)

Για τη Σοφία και με σύνθημα «ούτε μία λιγότερη» έξω από το Αρχηγείο (pics)

  02/07/2019 18:38
Την έλεγαν Σοφία. Την δολοφόνησε κι αυτήν ο πρώην σύντροφός της. Ήταν μόλις 26 χρονών. Άλλη μία γυναίκα λιγότερη, σε ένα μικρό νησί, που ετούτο τον αιώνα 37 γυναίκες δολοφονήθηκαν από νυν ή πρώην συντρόφους τους. Άλλη μία γυναίκα λιγότερη, σε ένα μικρό νησί, που πέρασε το 2019 να μετρά πτώματα γυναικών σε λίμνες και πηγάδια.
 
Η γυναικοκτονία είναι μία πραγματικότητα. Και η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι πολύτιμη και μοναδική. Δεν είναι «άτυχο θύμα», που πρέπει να καταλήξει στον πάτο κάποιας ντροπιαστικής στατιστικής.
 

Γι’ αυτό και οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Ούτε μία λιγότερη», που πραγματοποιείται έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας, τονίζουν ότι η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι προτεραιότητα.
 
«Απαιτούμε από την κυπριακή Κυβέρνηση, την Αστυνομία, τη Βουλή και το Δικαστικό Σώμα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θέτοντας το θέμα της έμφυλης βίας ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας και να συνειδητοποιήσουν ότι ως πολίτες δεν έχουμε άλλη ανοχή απέναντι στους βιασμούς, τις δολοφονίες, τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και τις διακρίσεις κατά των γυναικών», αναφέρουν οι διαδηλωτές.
 

Καλούν, επίσης, σε επίσπευση των διαδικασιών για εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και απαιτούν από τους πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους να συνειδητοποιήσουν ότι η ανοχή και ο εφησυχασμός που επιδεικνύουν, οι χαμηλές ποινές και η απουσία αποτελεσματικών πρωτοκόλλων ανταπόκρισης της Αστυνομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας απέναντι στα περιστατικά έμφυλης βίας, αποθρασύνουν και ενθαρρύνουν τους θύτες.
 
Μία στις πέντε γυναίκες άνω των 15 ετών θα υποστεί βιασμό, ξυλοδαρμό ή άλλης μορφής σωματική βία στη διάρκεια της ζωής της. Και η βία κατά των γυναικών είναι πολιτική, θεσμική και κοινωνική. Αν δεν την σταματήσουμε, η Σοφία δεν θα είναι η τελευταία. Κάποια άλλη πολύτιμη γυναίκα θα στοχοποιηθεί.
Παρόντες στην εκδήλωση είναι απλός κόσμος, μέλη οργανώσεων και βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.
5
3
2
1
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας