Στο εδώλιο οκτώ ωτορινολαρυγγολόγοι για μίζες-Παραδέχθηκε δύο κατηγορίες ο ένας

Παραδέχθηκε δύο από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, γιατρός του δημοσίου ο οποίος βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με άλλα έντεκα πρόσωπα για κατ’ ισχυρισμό μίζες που δόθηκαν από ιδιωτικό ακουολογικό κέντρο.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», χθες τα δώδεκα πρόσωπα, οκτώ εκ των οποίων ωτορινολαρυγγολόγοι και άλλοι τέσσερις που είχαν σχέση με το ακουολογικό κέντρο, οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Οι κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της δωροληψίας και διαφθοράς, αποδοχή προμήθειας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
 
Μετά την παραδοχή του ενός γιατρού, στις κατηγορίες της αποδοχής προμήθειας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 15 Ιουλίου, όπου θα αναγνωστούν τα γεγονότα και θα επιβληθεί ποινή στον κατηγορούμενο.
 
Ο ωτορινολαρυγγολόγος είχε παραπέμψει ασθενή στο ακουολογικό κέντρο και εκ των υστέρων έλαβε επιταγή 300 ευρώ ως προμήθεια, την οποία αποδέχθηκε αφού την κατέθεσε στο λογαριασμό της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση για μίζες σε γιατρούς, είναι η δεύτερη μετά από εκείνη του 2017, κατά την οποία καταδικάστηκαν τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι του Δημοσίου σε φυλάκιση. Μετά από εκείνη την υπόθεση, προέκυψαν στοιχεία μέσα από φορολογική έρευνα ότι από το ακουολογικό κέντρο είχαν εκδοθεί και άλλες επιταγές, πέραν από αυτές των τριών γιατρών που είχαν εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να ανοίξει η δεύτερη υπόθεση, η οποία βρίσκεται ακόμα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, έξι από αυτούς δεν παραδέχθηκαν ενοχή, ενώ οι υπόλοιποι πέντε αναμένεται να απαντήσουν στις κατηγορίες, στις 3 Οκτωβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα
Περιφέρονταν ύποπτα σε συγκρότημα κατοικιών και τους τσάκωσαν οι Αρχές-Χειροπέδες σε επτά
Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι οι Οικολόγοι-Βολές σε Αστυνομία (pics)
Αποκαλύψεων συνέχεια για τα σχολεία-Καθημερινότητα τα ναρκωτικά, σεξουαλική βία και σε Δημοτικά
Κατεπείγουσα Επιστολή Ισότητας προς Χαρτσιώτη για τον αριθμό αστυνομικών πρώτης γραμμής