Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

LIVE: Διαδοχικά πεντάκις και δύο συντρέχοντα ισόβια στον Νίκο Μεταξά

Ντίνα Κλεάνθους, Γιώργος Χατζηπαναγή  24/06/2019 13:48
LIVE: Διαδοχικά πεντάκις και δύο συντρέχοντα ισόβια στον Νίκο Μεταξά

LIVE: Διαδοχικά πεντάκις και δύο συντρέχοντα ισόβια στον Νίκο Μεταξά

Ντίνα Κλεάνθους, Γιώργος Χατζηπαναγή  24/06/2019 13:48
Έφθασε η ώρα της επιβολής της ποινής στον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο, Νίκο Μεταξά, ο οποίος παραδέχθηκε νωρίτερα τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σε σχέση με τα αποτρόπαια εγκλήματα του που διέπραξε κατά τα έτη 2016-2018.
 
 
Η Κατηγορούσα Αρχή αφού ανέγνωσε τα φρικτά γεγονότα της πολύκροτης υπόθεσης που καθήλωσε την Κύπρο, το λόγο πήρε ο κατηγορούμενος ο οποίος απολογήθηκε για τις πράξεις του, ενώ ζήτησε συγνώμη στα θύματα και τις οικογένειες τους.
 
Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, διέκοψε τη διαδικασία για δύο ώρες, και σύνθεση του Δικαστηρίου επανήλθε για να ανακοινώσει την ποινή.
 
Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μια δίκη για υπόθεση φόνου, άρχισε και ολοκληρώνεται αυθημερόν.
 
LIVE Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 
 
*Δικαστής: Διαδοχικά πεντάκις και δύο συντρέχουσα ισόβια στον Νίκο Μεταξά. Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τους πέντε φόνους, ενώ στα διπλά φονικά με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες, αφού διαπράχθηκαν τον ίδιο χρόνο. 
 
*Ο Δικαστής αναφέρθηκε στα γεγονότα και ειδικά στο γεγονός ότι όλα τα θύματα ήταν αλλοδαπές, ενώ επισήμανε ότι δεν δίστασε να φονεύσει και τα δύο παιδιά στερώντας το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή. 
 
*Αποτρόπαιες οι πράξεις του κατηγορουμένου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου.
 
*Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο υποδεικνύει ότι ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για να κριθεί εάν οι ποινές θα πρέπει να είναι διαδοχικές, έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα που έγιναν ανάμεσά τους οι φόνοι. 
 
*Ο Δικαστής ξεκαθαρίζει ότι δεν εμποδίζεται να εξετάσει την επιβολή διαδοχικών ποινών. Το Δικαστήριο παραπέμπει σε διάφορες υποθέσεις. 
 
*Δικαστής: Δεν τίθεται θέμα για την ποινή. Σε κάθε πρόσωπο για φόνο με βάση τον ποινικό κώδικα θα καθίσταται σε φυλάκιση δια βίου. Καταδικάζεται σε φυλάκιση δια βίου για κάθε θύμα.
 
*Δικαστής: Ο Κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής για επτά φόνους εκ προμελέτης και σε πέντε υποθέσεις απαγωγής.
 
*Κάθισε στο εδώλιο ο κατηγορούμενος, αρχίζει η διαδικασία.
 
*Η Αστυνομία διενεργεί και πάλι έρευνες στην αίθουσα του Δικαστηρίου, πριν αρχίσει η διαδικασία.
 
*Αρχίζει σε λίγο η ανάγνωση της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Την απόφαση θα διαβάσει ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας