Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν αλλάζει στάση ο Μεταξάς, ολοταχώς για ομολογία και ενώπιον Κακουργιοδικείου

Ντίνα Κλεάνθους  24/06/2019 06:50
Δεν αλλάζει στάση ο Μεταξάς, ολοταχώς για ομολογία και ενώπιον Κακουργιοδικείου

Δεν αλλάζει στάση ο Μεταξάς, ολοταχώς για ομολογία και ενώπιον Κακουργιοδικείου

Ντίνα Κλεάνθους  24/06/2019 06:50
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται για πρώτη φορά ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ο οποίος μετά την καταχώρηση της υπόθεσης θα βρεθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για να λογοδοτήσει για τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις του.
 
Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος θα ακούσει στις εννέα το πρωί τις βαριές κατηγορίες που θα του απαγγελθούν από την Κατηγορούσα Αρχή, στις οποίες θα κληθεί να απαντήσει κατά πόσο τις παραδέχεται ή όχι.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος που ομολόγησε στις 25 Απριλίου ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, θα κατηγορηθεί για επτά φόνους και πέντε απαγωγές, ενώ δεν θα του προσαχθούν κατηγορίες για την υπόθεση βιασμού, την οποία δεν παραδέχεται.
 
Η απάντηση του Μεταξά στις κατηγορίες που θα του απαγγελθούν είναι καθοριστική για την πορεία της δίκης, αφού σε περίπτωση που παραδεχθεί, τότε η διαδικασία θα είναι σύντομη, καθώς αναμένεται να ακουστούν τα γεγονότα από την Κατηγορούσα Αρχή, η αγόρευση του κατηγορούμενου για μετριασμό της ποινής του, ενώ στη συνέχεια θα του επιβληθεί η ποινή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος δεν αναμένεται να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ όπως ανέφερε στους ανακριτές, πρόθεση του είναι να παραδεχθεί τα αποτρόπαια εγκλήματα του και ενώπιον Κακουργιοδικείου, να μην αλλάξει στάση και να προβεί σε απολογία.
 
Εάν ο Νίκος Μεταξάς τηρήσει τα λεχθέντα του, τότε η ποινή για τον ίδιο είναι μονόδρομος, αφού το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης επιφέρει ισόβια κάθειρξη και τα όσα θα αναφέρει για μετριασμό της ποινής του, επί της ουσίας, δεν αλλάζει τα δεδομένα.
 
 
Ωστόσο ο 35χρονος θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα δηλαδή και τα θύματα του, και ως εκ τούτου, όλα συνηγορούν ότι θα του επιβληθούν διαδοχικές ποινές, κάτι που σημαίνει ότι θα καταστεί ο νούμερο ένας ισοβίτης στα χρονικά (σ.σ η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε μέχρι στιγμής, είναι πέντε φορές ισόβια στους καταδικασθέντες για το πενταπλό φονικό).
 
 
Σημειώνεται, ότι ο 35χρονος όταν συνελήφθη εξετάστηκε από ψυχίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, ενώ σε ότι αφορά το κίνητρο του, είχε ισχυριστεί στους ανακριτές ότι «ένιωθε ηδονή».
 
Τα θύματα του Νίκου Μεταξά που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Ορέστης», είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η οκτάχρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η εξάχρονη Σιέρα. Όλα τα θύματα του δολοφονήθηκαν κατά τα έτη 2016-2018, ενώ η δολοφονική του δράστη άρχισε με τη διάπραξη ενός διπλού φονικού, με θύματα μητέρα και κόρη.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας