Eν αναμονή της… αναδίπλωσης Τζιωνή ενώπιον Δικαστηρίου για το διπλό φονικό

Η υπόθεση «Ορέστης» επισκίασε το τελευταίο διάστημα το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Στρόβολο και το οποίο συγκλόνισε και καθήλωσε την κοινή γνώμη, ωστόσο η πρόθεση του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση Λοΐζου Τζιωνή να αλλάξει τις απαντήσεις του στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, έστρεψε ξανά πάνω του τα βλέμματα.
 
Ο Τζιωνής αφού ζήτησε και πήρε χθες το λόγο ενώπιον Δικαστηρίου, ανέφερε ότι «θέλω να αλλάξω απαντήσεις στις κατηγορίες που με βαρύνουν». Μετά από αυτή την εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για να διαβουλευθεί με το δικηγόρο του Ανδρέα Αναστασίου. Μετά το διάλειμμα ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε αναβολή της διαδικασίας για να μιλήσει ξανά με τον πελάτη του προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση.
 
Έτσι σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, ως προς το κατά πόσον τελικά ο βασικός κατηγορούμενος θα αλλάξει στάση και θα παραδεχθεί τις κατηγορίες ή εάν θα παραμείνει στη θέση του για μη παραδοχή.
 
Παραμένει αλλόκοτος ο Τζιωνής
 
Με την κίνηση του πάντως, ο Λοΐζος Τζιωνής απέδειξε για άλλη μια φορά την αλλόκοτη στάση που τηρεί από τη μέρα της σύλληψης του μέχρι και σήμερα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που με τα τερτίπια του ταλάνισε τόσο τις Αρχές, όσο και το Δικαστήριο.
 
Συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη του στις 25 Απριλίου του 2018, ο Τζιωνής ανακρινόμενος από τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, είχε αλλάξει συνολικά τρεις φορές κατάθεση, δείχνοντας σε κάθε μία από αυτές διαφορετικά πρόσωπα ως δολοφόνους του ζεύγους Χατζηγεωργίου.
 
Στην πρώτη περίπτωση είχε δείξει ως δολοφόνους, τα αδέλφια Ανδρέα και Ηλία Χαραλάμπους, όπως ακούστηκε αργότερα στο Δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια έχρισε δολοφόνο τον συγκατηγορούμενο του Μάριο Χατζηξενοφώντος.
 
Στην τρίτη και τελευταία κατάθεση ανέφερε στους ανακριτές ότι δολοφόνος ήταν ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για το διπλό φονικό.
 
Μια έτσι μια αλλιώς ο Τζιωνής
 
Παρά τις αντιφατικές του καταθέσεις, ο 34χρονος κατά την απαγγελία των κατηγοριών παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάφθηκαν, πλην της διάρρηξης της οικίας στην οδό Ζαλλόγου 7 όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, αφού όπως ισχυρίστηκε «ήταν ανοιχτά».
 
Ωστόσο, στις πέντε Νοεμβρίου του 2018, πήρε πίσω την ομολογία του και αρνήθηκε τις κατηγορίες.
 
Τα τερτίπια του Τζιωνή συνεχίστηκαν και τον περασμένο Δεκέμβριο κι ενώ διεξαγόταν δίκη εντός δίκης για τα περί πίεσης του και ότι δεν του δόθηκαν τα δικαιώματα του από την Αστυνομία μετά τη σύλληψη του, όπως υποστήριζε.
 
Κατά την αντεξέταση του από τη δικηγόρο της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου, ο Τζιωνής άδειασε την υπεράσπιση του.
 
Συγκεκριμένα μετά από μια ριπή ερωτήσεων που δέχθηκε από την συνήγορο της Κατηγορούσας Αρχής, ο Λοϊζος Τζιωνής αναγκάστηκε να μην διαψεύσει όσα του υποδείκνυε μέσα από τις ερωτήσεις της η κ. Ευθυβούλου και να απαντά στις πλείστες των ερωτήσεων με ένα σκέτο «Μάλιστα».
 
Η στιγμή που ουσιαστικά ξεγύμνωσε τους ισχυρισμούς του Λοϊζου Τζιωνή και του δικηγόρου του ήρθε σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής που αφορούσε τον αδελφό του Λοϊζου Τζιωνή, Λευτέρη.
 
Σε ερώτηση της η κ. Ευθυβούλου ανέφερε, «εσύ τότε είπες ότι θυμήθηκες το σπίτι των θυμάτων. Εξιστορείς πως μπήκες νόμιμα να κάνεις δουλειές ως αλουμιντζής και ότι είδες το χρηματοκιβώτιο. Και σε εκείνο το στάδιο εξηγάς ότι ο Λευτέρης μπήκε στο σπίτι, ότι σου άνοιξαν την πόρτα, ότι ο Λευτέρης είχε αίματα. Και ο Κωνσταντίνος κλειδώθηκε στο υπόγειο. Σε εκείνο σας είπε σκότωσε. Εκεί διέκοψες την κατάθεση απότομα σωστά»;
 
Τότε ο Λοϊζος Τζιωνής απάντησε «Σωστά», με την κ. Ευθυβούλου να τον ρωτά «Που πιέστηκες»; Τότε ο Τζιωνής έριξε την βόμβα, λέγοντας ότι «Πιέστηκα γιατί έλεγα ψέματα για τον αδελφό μου».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα