Ευχαριστίες ΔΗΣΥ στην Πυροσβεστική για τις προσπάθειές της στην υπόθεση «Ορέστη»

Τον Διευθυντή και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εργάστηκαν για 60 σχεδόν μέρες στο μακάβριο έργο του εντοπισμού των σορών των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ευχαρίστησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Αντιπροσωπεία του κόμματος, υπό τον κ. Νεοφύτου, επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου όπου συναντήθηκε με τον ηγεσία της υπηρεσίας καθώς και τα μέλη των ομάδων που εργάστηκαν στα μακάβρια, πλέον, σημεία της Κόκκινης Λίμνης, της λίμνης Μεμί και στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, στους οποίους προσέφερε μια ανθοδέσμη ως «οφειλόμενη πράξη» ευγνωμοσύνης για το έργο τους.
 
«Έχετε επιδείξει όχι μόνο τον επαγγελματισμό σας αλλά και τα ανθρώπινα αισθήματά σας. Για δύο ολόκληρους μήνες ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθούσε με αγωνία τις προσπάθειές σας», είπε ο κ. Νεοφύτου μιλώντας ενώπιον των συγεντρωμένων μελών που εργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή.
 
Όπως είπε, «εύκολα η κοινωνία κρίνει τα λάθη μας και σχεδόν είναι κανόνας να περνούν σχεδόν απαρατήρητες οι επιτυχίες, ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά».
 
«Και τα τρία είναι στο πρόσωπο τόσο του Διευθυντή σας, της Υπηρεσίας σας όσο και του καθενός ξεχωριστά,» είπε και μετέφερε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του κόμματος τόσο προς την ΠΟΥ όσο και στα άλλα τμήματα και υπηρεσίες που εργάστηκαν, όπως τα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας  το ΚΣΕΔ, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Γεωολογικής Επισκόπησης.
 
«Πάνω απ’ όλα ήταν η ανθρωπιά που έβγαινε και τη ζούσε ο κάθε Κύπριος», είπε.
 
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της ΠΥ Μάρκος Τράγκολας χαρακτήρισε το συμβάν ως τραγικό και αναπάντεχο και σημείωσε ότι σε όλο αυτό το διάστημα ένοιωθαν την πίεση του κοινού.
 
«52 μέρες στις λίμνες και 6 στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η αγωνία ήταν πάρα πολύ μεγάλη η συγκίνηση ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ομολογουμένως η αγωνία του κοινού ήταν αισθητή, η πίεση η οποία εξασκείτο νοερά ή νοητικά, αν θέλετε, προς τα πρόσωπά μας ήταν αρκετή όμως έπρεπε να συσσωρεύσουμε όλες εκείνες τις ανθρώπινες δυνάμεις ή αν θέλετε τις δυνάμεις που πρέπει να έχει ο ίδιος ο πυροσβέστης για να μπορεί να έχει το αποτέλεσμα και αυτό έχουμε κάνει και δηλώνουμε πάντα έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράγκολας.
 
Όπως είπε, «για όλα τα μέλη των ομάδων που εργάστηκαν στις λίμνες και στα φρεάτια ήταν όντως μια δύσκολη και επίπονη αποστολή αλλά αυτό απαιτεί το επάγγελμα του πυροσβέστη το οποίο ασφαλώς σε αυτή την περίπτωση ειδικά μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως λειτούργημα».
 
«Με πολλή υπομονή, αντοχές αλλά πάνω απ’ όλα με πολύ ανθρωπισμό», είπε εργάστηκαν όλα τα μέλη της ΠΥ αλλά και μέλη διαφόρων υπηρεσιών όπως το Τμήμα Χωρομετρίας, το ΤΑΕ Λευκωσίας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και άλλους φορείς.
 
«Επιβεβαιώθηκε ότι όλες οι ενέργειες που είχαν γίνει από τα πρώτα στάδια ήταν καθαρά οι ενδεδειγμένες», είπε και κατέληξε λέγοντας πως «αντιμετωπίσαμε την κατάσταση πολύ ταπεινά πολύ απλά και πολύ ανθρωπιστικά γιατί έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται όλες αυτές οι καταστάσεις που έχουν ταράξει την κυπριακή κοινωνία, είχαμε την υποχρέωση όλοι οι συνάδελφοι να δώσομε το άπαν των δυνάμεών μας για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»