Τετάρτη 1 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πάρε δώσε κυπριακών Αρχών με κατεχόμενα-Ανταλλάγησαν ύποπτοι για φόνους

  13/06/2019 14:55
Πάρε δώσε κυπριακών Αρχών με κατεχόμενα-Ανταλλάγησαν ύποπτοι για φόνους

Πάρε δώσε κυπριακών Αρχών με κατεχόμενα-Ανταλλάγησαν ύποπτοι για φόνους

  13/06/2019 14:55
Σε πάρε-δώσε υπόπτων για δολοφονίες προέβησαν οι κυπριακές Αρχές και η ψευδοαστυνομία, οι οποίοι «αντάλλαξαν» κρατούμενους που ζητούσαν για πολύκροτες υποθέσεις.
 
Συγκεκριμένα, οι κυπριακές Αρχές παρέδωσαν τον καταζητούμενο Μουχάμαντ Σαλμάν, που συνελήφθη στη Λεμεσό για τον φόνο του 53χρονου καλλιτέχνη Χασάν Ισίκ Οζγκιουτσμέν, που διαπράχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου σε δασική περιοχή έξω από το Τρίκωμο.
 
Ο 23χρονος πέρασε στις ελεύθερες περιοχές, μέσω της πράσινης γραμμής, από σημείο το οποίο δεν υπάρχει έλεγχος και συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ, όταν οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας του 53χρονου καλλιτέχνη.
 
Η Αστυνομία τον οδήγησε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου και καταδικάστηκε, για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, χωρίς να τον παραδώσει μετά τη σύλληψη του στην ψευδοαστυνομία.  
 
Ο ύποπτος κρατείτο εδώ και μήνες, παρά το γεγονός ότι τον ζητούσε επίμονα η ψευδοαστυνομία, η οποία ήταν ενοχλημένη με τη στάση των κυπριακών Αρχών, οι οποίες είχαν φέρει στο προσκήνιο την παράδοση του, με αφορμή την σύλληψη του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη, που επίσης ζητά η Αστυνομία.
 

Από την πλευρά τους οι κατοχικές αρχές παρέδωσαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα και καταζητούνται για τη στυγερή δολοφονία του Ερνέστο Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018 στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τέσσερις Γεωργιανούς, μέλη της ρωσικής μαφίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την ψευδοαστυνομία για παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου και εκρηκτικών υλών, ενώ οι Τουρκοκύπριοι γνώριζαν ότι βρίσκονται στη λίστα των καταζητούμενων για φόνο.

Σε δηλώσεις του στην Kibris Postasi, μέλος της τεχνικής επιτροπής για το έγκλημα ανέφερε ότι ήταν «ανεπίσημες διαπραγματεύσεις», ενώ υπέδειξε ότι «οι δύο πλευρές δεν συναντήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις των δύο κοινοτήτων αντάλλαξαν εγκληματίες ως αποτέλεσμα ανεπίσημων διαπραγματεύσεων μέσω της ειρηνευτικής δύναμης».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας