Το φέρετρο-ταφόπλακα στην Κόκκινη Λίμνη και η ανοιχτή πληγή για τη Σιέρρα

Πενήντα δύο ολόκληρες μέρες μετά της αποκάλυψη της δολοφονικής δράσης του  κατά συρροή δολοφόνου, οι Αρχές έθεσαν ένα τέλος στη φρίκη ενός ακόμα υγρού τάφου, στο οποίο πέταξε τρία από τα πτώματα του, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE: Ο εντοπισμός της τρίτης βαλίτσας, τα επόμενα βήματα και το μέτωπο των ανακρίσεων
 
Μετά από αδιάκοπες έρευνες των Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη, εντοπίστηκε το πρωί και η τρίτη βαλίτσα θανάτου, στην οποία βρίσκόταν η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, από τον 35χρονο κατά συρρή δολοφόνο.
Μετά από έρευνες στη δυτική πλευρά της λίμνης, την αντίθετη δηλαδή πλευρά, από αυτή που εντοπίστηκαν οι σοροί της 36χρονης Λίβια και της οκτάχρονης κορούλας της Έλενα Ναταλία, η ρομποτική κάμερα κατέγραψε αντικείμενο που ομοίαζε με τη βαλίτσα που έψαχναν οι Αρχές. Αμέσως, δύτης καταδύθηκε στη λίμνη και με τη χρήση ειδικών διχτύων ανέσυρε το αντικείμενο.
 
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν τόσο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, καθώς επίσης και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η συγκίνηση του Τραγκόλα για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας-«Ήβραμεν την Πρόεδρε»
 
Δεμένο το θύμα
 
Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία επί της σορού.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα ευρήματα της αυτοψίας, διαφάνηκε ότι η σορός ήταν δεμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ εντός της βαλίτσας βρέθηκαν κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου, τις οποίες τοποθέτησε προφανώς ο 35χρονος, για να βυθιστεί ευκολότερα η βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη.
Μετά την αυτοψία, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου θα διενεργηθεί η νεκροτομή για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου αλλά και για να ληφθούν δείγματα για εξετάσεις DNA.
 
Υπενθυμίζεται ότι και στις άλλες δύο βαλίτσες που ανασύρθηκαν, υπήρχαν τσιμεντομπλόκ, με τον 35χρονο να υποδεικνύει στους ανακριτές το χώρο που τα εξασφάλισε.
«Αγριότητα, θηριωδία»
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, με την άφιξη του στο σημείο, έτυχε ενημέρωσης για τις εξελίξεις, από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα και στη συνέχεια ανέβηκε στη βάρκα που βρισκόταν η τρίτη βαλίτσα θανάτου.
 
Εμφανώς συγκλονισμένος με όσα αντίκρισε, ο Αρχηγός Αστυνομίας μονολογούσε πως, «πρώτη φορά στα 42 μου χρόνια στην Υπηρεσία, βλέπω αυτή την αγριότητα και θηριωδία. Πρωτοφανές αυτό που είδαμε».
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο εντοπισμός της τρίτης βαλίτσας είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «θα ακολουθήσουν όλες οι έρευνες όσον αφορά στην εξακρίβωση της ταυτότητας, παρότι υπάρχουν κάποιες υποψίες αλλά δεν θα γίνουν άλλες αναφορές, όπως επίσης και λεπτομέρειες για το πώς έχει ανευρεθεί αυτή η σορός».
Στη λίμνη Μεμί οδηγούνται οι έρευνες
 
Όσον αφορά τις έρευνες των Αρχών μετά τον εντοπισμό και της τελευταίας βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη, από αύριο θα μεταφερθούν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου αναζητείται ακόμα η σορός της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο 35χρονος ομολόγησε ότι πέταξε στο σημείο μετά τη δολοφονία της.
 
Αρχικά θα γίνει μετακίνηση της εξάρτησης και από την Πέμπτη αρχίζουν οι έρευνες με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας, όπου θα ελεγχθούν οι στόχοι που κατέγραψε το υπερσύγχρονο μηχάνημα sonar.
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας. 
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
-Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα