Για κατάθεση η παιδίατρος και οι γονείς του βρέφους που έσβησε στη Λάρνακα

Την ώρα που οι γονείς του πεντάμηνου βρέφους που έσβησε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρνακα θρηνούν το χαμό του πρώτου τους παιδιού, κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην Αστυνομία η οποία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα ούτως ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές και να αποκλειστούν ενδεχόμενα, ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που έδωσαν κατάθεση, εκτός από τους γονείς του βρέφους, ήταν και η παιδίατρος που το παρακολουθούσε.

Πρόκειται για την παιδίατρο στην οποία μεταφέρθηκε με υψηλούς πυρετούς μια μέρα προηγουμένως το πεντάμηνο βρέφος και η οποία τους συνταγογράφησε αντιπυρετικά.
 
 
Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του βρέφους δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση και την επόμενη ημέρα οι γονείς ενημέρωσαν τηλεφωνικώς την εν λόγω παιδίατρο, η οποία, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς, τους συμβούλευσε να συνεχίσουν την αγωγή.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η κατάσταση της υγείας του βρέφους επιδεινώθηκε και οι γονείς το μετέφεραν σε ιδιώτη παθολόγο, ο οποίος διαπίστωσε πως το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και έκανε προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε και ο παθολόγος, καθώς ήταν το τελευταίο πρόσωπο που εξέτασε το πεντάμηνο βρέφος.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αξιολογούν τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους, ωστόσο αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, οι οποίες θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και θα κρίνουν εάν προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό σε βάρος οποιουδήποτε που να δικαιολογεί ενέργειες από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι από την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του άτυχου βρέφους επήλθε από αφυδάτωση εξαιτίας γαστρεντερίτιδας και υψηλού πυρετού. 
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου