Η επόμενη μέρα του Ιωνά, το σπονσάρισμα και η απάντηση για Γενικός Εισαγγελέας

Μακριά από την πολιτική οριοθέτησε την επόμενη μέρα του μετά την αποχώρησή του από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ο Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας σήμερα σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε για απολογισμό του έργου του.
 
Ο Ιωνάς Νικολάου, ξεκαθαρίζοντας πως η επόμενη μέρα δεν θα τον βρει στον χώρο της ενεργούς πολιτικής, ανέφερε πως θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τη δικηγορία και υπέδειξε συναφώς, πως απέστειλε ήδη επιστολή για εξασφάλιση άδειας άσκησης της δικηγορίας.
 
Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, ερωτηθείς γύρω από το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ένα τέτοιο σενάριο, επαναλαμβάνοντας πως αποχωρεί από την πολιτική.
 
«Φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις, άσχετα με το τι γράφτηκε. Φεύγω με πλήρη συναίσθηση του σημαντικού έργου που έχει επιτελεστεί και είμαι έτοιμος να ακούσω κριτικές και δεν περιμένω κανένα να πει ότι έγινε σημαντικό έργο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό θα το αναγνωρίσουν. Ευχαριστώ και συγνώμη για τη συγκίνηση, είναι η μέρα και οι στιγμής τέτοιες. Μετά από 18 χρόνια στην πολιτική θα την εγκαταλείψω οριστικά».
 
«Αύριο θα ασχοληθώ με την δικηγορία. Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, το τι θα κάνω αύριο σας το είπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Θέλω», συνέχισε, «κάποιες μέρες ξεκουραστώ, να δω την κόρη μου που ήρθε από το Λονδίνο και θα εξασκήσω το επάγγελμά μου. Δεν έχω κανένα να με σπονσάρει, πρέπει να ζήσω την οικογένεια μου».
 
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε ότι άργησε να υποβάλει την παραίτησή του, υπέδειξε πως δεν θεωρούσε σωστό να υποβάλει την παραίτησή του στέλνοντας sms ή mail στον Νίκο Αναστασιάδη.
 
«Το ήθος μου δεν μου επέτρεπε να παραιτηθώ με αυτόν  τον τρόπο, δεν ξέρω αν κάποιοι θα το έπρατταν με αυτόν τον τρόπο, εμένα το ήθος μου δεν μου το επέτρεπε», είπε, προσθέτοντας πως ο Νίκος Αναστασιάδης βρισκόταν στην Κίνα και όταν επέστρεψε «έκανα αυτό που ένιωθα και επέβαλλε η συνείδησή μου».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή