Ξανά στο Δικαστήριο οι δύο που καταδίωξαν και σκότωσαν το νεαρό στην πλατεία Σολωμού

Δεν παραπέμπονται τελικά σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 28χρονου Mbah Frankline Mbah από το Καμερούν, η οποία διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
Παρά την ενημέρωση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Στέλιο Στυλιανού, ότι οι ύποπτοι θα παραπεμφθούν σε δίκη για ανθρωποκτονία, εντούτοις το ΤΑΕ Λευκωσίας, αποφάσισε όπως οδηγηθούν για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους για άλλες τρεις μέρες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν πλήρως οι έρευνες των Αρχών και ακολούθως να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Ύποπτοι στην υπόθεση είναι 30χρονος από τη Νιγηρία, ο οποίος ομολόγησε, όπως και 27χρονος φίλος του, που φέρεται να καταδίωξε μαζί με τον δράστη το θύμα, πριν τη δολοφονία του.
 
Όσον αφορά τον τρίτο ύποπτο, 36 χρόνων, που τελούσε υπό οκταήμερη κράτηση, αφέθηκε ελεύθερος, αφού εναντίον του δεν προέκυψε οτιδήποτε που να τον εμπλέκει στην υπόθεση.
 
Το χρονικό
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, σε νυχτερινό μαγαζί που βρίσκεται πλησίον του κυκλικού κόμβου «ΟΧΙ» στη Λευκωσία, όπου θύμα και δράστες βρίσκονταν στην ίδια κάβα.
 
Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία, το θύμα πλησίασε και επιτέθηκε με ξύλο σε ένα εκ των υπόπτων, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό της κάβας.
 
Στη συνέχεια, οι νεαροί καταδίωξαν το θύμα και ένας εξ αυτών, τον χτύπησε με σπασμένη μπουκάλα, στο χέρι και στην πλάτη. Ο ένας από αυτούς που τον καταδίωξαν ήταν γυμνός στο πάνω μέρος του σώματός του και ο άλλος φορούσε λευκή μπλούζα, ενώ και οι δύο στη συνέχεια επέστρεψαν στην παρέα τους, όπου συνομίλησαν για λίγο και αποχώρησαν στη συνέχεια πεζοί από το μέρος.
 
Το θύμα κατάφερε να διαφύγει και γύρω στις 2:45 μετέβη στην Πλατεία Σολωμού, όπου ζήτησε βοήθεια, για να εντοπιστεί στη συνέχεια νεκρός από πρόσωπο, το οποίο αναζητείται από την Αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση, αφού είναι το τελευταίο άτομο που μίλησε με τον άτυχο 28χρονο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»