Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ενισχύεται η ομάδα δυτών, πείσμωσαν για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας

  19/05/2019 06:41
Ενισχύεται η ομάδα δυτών, πείσμωσαν για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας

Ενισχύεται η ομάδα δυτών, πείσμωσαν για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας

  19/05/2019 06:41
Με τον έλεγχο των νέων κρίσιμων σημείων που σηματοδοτήθηκαν χθες, επανήρχισαν το πρωί της Κυριακής, η έρευνα στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θανάτου, που πέταξε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος.
 
Οι Αρχές, από σήμερα ενίσχυσαν την ομάδα τους και με τέταρτο δύτη, δείχνοντας έμπρακτα το πείσμα τους, έτσι ώστε να εντοπίσουν τη βαλίτσα, στην οποία βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, από τις Φιλιππίνες.
 
Κατά τις χθεσινές έρευνες, πραγματοποιήθηκαν δύο καταδύσεις, χωρίς ωστόσο, να προκύψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
 
Στην πρώτη κατάδυση, ο δύτης έλεγξε συγκεκριμένο σημείο ανατολικά της λίμνης, βάθους 10 μέτρων, και κατά στην δεύτερη, ο δύτης καταδύθηκε σε ανοίγματα νότια της λίμνης, βάθους 6 με 8 μέτρα.
 
Παράλληλα, στασιμότητα επικρατεί στις έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου αναζητείται η σορός της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρύ Ρόους, την οποία ο 35χρονος ίλαρχος πέταξε στη λίμνη, μετά τη δολοφονία της.
 
Μάλιστα, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας εξέφρασε σε δηλώσεις του τη βαθιά του ανησυχία για τον κίνδυνο να μην εντοπιστεί το πτώμα της εξάχρονης Σιέρρα, εξηγώντας πως λόγω της παρέλευσης του χρόνου από τη ρίψη του πτώματος του κοριτσιού στη λίμνη, μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε.
 
Ανανέωση και μετά καταχώρηση της υπόθεσης
 
Όσον αφορά τον 35χρονο, ο οποίος έχει παραδεχθεί τους φόνους πέντε γυναικών και δύο παιδιών, την ερχόμενη Τρίτη θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.
 
Στη συνέχεια, οι Αρχές αναμένεται να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου, για να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν εναντίον του υπόπτου θα καταχωρηθεί μία υπόθεση με όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ή εάν θα καταχωρηθούν ξεχωριστές υποθέσεις για κάθε φόνο καθώς και την υπόθεση βιασμού.
 
Τα θύματα του 35χρονου
 
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε σοροί, ενώ αναζητούνται άλλες δύο. Η σορός της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη καθώς και της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές, διερεύνησαν όλες τις συνομιλίες του 35χρονου κι όπως δήλωσε και ο Αρχηγός Αστυνομίας, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας