Τρίτη 7 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς... Για 34η μέρα παλεύουν για την ανεύρεση των σορών

  18/05/2019 06:54
Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς... Για 34η μέρα παλεύουν για την ανεύρεση των σορών

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς... Για 34η μέρα παλεύουν για την ανεύρεση των σορών

  18/05/2019 06:54
Στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας αναμένεται να διαβιβαστεί σύντομα, η υπόθεση του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος ομολόγησε επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
 
Οι έρευνες των ανακριτών, βρίσκονται προς το τέλος τους και αφού εξετάστηκαν όλες οι συνομιλίες και οι κινήσεις του 35χρονου ίλαρχου, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα θύματα.
 
Ενώπιον των Αρχών, υπάρχει τεράστιος όγκος μαρτυρικού υλικού, καθώς έχουν ληφθεί πέραν των τετρακοσίων καταθέσεων, καθώς και πέραν τριακόσιων τεκμηρίων, ενώ έγιναν και αρκετές έρευνες σε υποστατικά και οχήματα.
 
Την Τρίτη ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, ενώ στη συνέχεια όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου και ο 35χρονος να παραπεμφθεί σε δίκη.
 
Ωστόσο, άγνωστο μέχρι στιγμής, εάν θα καταχωρηθούν έξι ξεχωριστές υποθέσεις, πέντε φόνοι εκ προμελέτης και ένας βιασμός ή μια ενιαία υπόθεση, που θα περιλαμβάνει όλα τα εγκλήματα του 35χρονου ίλαρχου.
 
Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί, ανεξαρτήτως του εντοπισμού ή όχι των άλλων δύο σορών και συγκεκριμένα αυτών των Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα, αφού ο ύποπτος έχει παραδεχθεί τους φόνους τους.
Από νομικής πλευράς πάντως, ο 35χρονος είναι αντιμέτωπος με επτά δολοφονίες και σε περίπτωση που δεν αλλάξει την ομολογία του, η διαδικασία αναμένεται να είναι σύντομη και η ποινή είναι μονόδρομος.
 
Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο αφού στο παρελθόν, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις, όπου μετά την καταχώρηση της υπόθεσης, κατηγορούμενοι άλλαξαν θέση από παραδοχή σε μη παραδοχή.
 
Ο 35χρονος θα είναι πάντως, ο πρώτος κατηγορούμενος στα χρονικά που θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα δηλαδή και τα θύματα του, αφού μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ήταν οι πέντε φορές ισόβια (διαδοχικές ποινές) στους δράστες του πενταπλού φονικού της Αγίας Νάπας και ακολουθει η καταδίκη του Χριστάκη Θωμά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση για το τριπλό φονικό που διαπράχθηκε το 2015 στη Λεμεσό.
 
Συνεχίζονται οι έρευνες για 34η μέρα
 
Παρά το γεγονός ότι η μη ανεύρεση πτωμάτων δεν επηρεάζουν την καταχώρηση της υπόθεσης, οι Αρχές δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για εντοπισμό των σορών της 29χρονης Μαρικάρ και της εξάχρονης Σιέρρα.
 
Για 34η μέρα δύτες, μέλη της ΕΜΑΚ και ιδιώτες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, η οποία δεν αποκλείεται να «ταξίδεψε» στη μέση της λίμνης, όπου εκεί είναι και το μεγαλύτερο βάθος, περίπου είκοσι μέτρα και η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή.
 
Οι υπεύθυνοι των ερευνών εκτιμούν πως είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη, παρά τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Ξυλιάτου, λόγω του τρόπου που τοποθετήθηκαν τα δύο άψυχα σώματα στους υγρούς τους τάφους.
 
Η μικρή ήταν εκτεθειμένη σε ένα χώρο όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί, ενώ η σορός της Μάρικαρ βρίσκεται μεν σε τοξικό περιβάλλον, αλλά μέσα σε βαλίτσα.
 
Μάλιστα, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας εξέφρασε σε δηλώσεις του τη βαθιά του ανησυχία για τον κίνδυνο να μην εντοπιστεί το πτώμα της εξάχρονης Σιέρρα, εξηγώντας πως λόγω της παρέλευσης του χρόνου από τη ρίψη του πτώματος του κοριτσιού στη λίμνη, μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας