Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην οκτάχρονη που έμελλε να ζήσει τη φρίκη

  13/05/2019 17:48
Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην οκτάχρονη που έμελλε να ζήσει τη φρίκη

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην οκτάχρονη που έμελλε να ζήσει τη φρίκη

  13/05/2019 17:48
Ολοκληρώθηκε για σήμερα η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης Έλενας που ανασύρθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από την Κόκκινη Λίμνη, όπου την έριξε αφού την σκότωσε ο κατά συρροή δολοφόνος.
 
Την νεκροτομή διενήργησαν η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα με την συνδρομή του ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, από την Scotland Yard.
 
Από τη σορό της οκτάχρονης λήφθηκαν δείγματα τα οποία αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η διαδικασία λήψης δειγμάτων θα συνεχιστεί και αύριο.
 
 
Υπενθυμίζεται, ότι από τις νεκροτομές διαφάνηκε ότι ο 35χρονος σκότωνε τα θύματα του χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του στραγγαλισμού ή στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα, όπως στην περίπτωση της μητέρας της οκτάχρονης, εκτός από την δολοφονία της 30χρονης που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολή της Ορούντας, όπου διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι ο θάνατος της επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.
 
Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, η 36χρονη Λίβια και η οκτάχρονη κορούλα της, ήταν τα πρώτα του θύματα το Σεπτέμβριο του 2016.

Αφού τις σκότωσε, τοποθέτησε τις σορούς σε ταξιδιωτικές βαλίτσες τις οποίες έριξε στην Κόκκινη Λίμνη, οι οποίες εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου δύο μέτρων, η μια από την άλλη, και με διαφορά μία εβδομάδα.
 

Τελικά… δεν είχαν εγκαταλείψει την Κύπρο
 
Η ξαφνική εξαφάνισή της 36χρονης Λίβιας Φλορεντίνα Μπουνέα και της οκτάχρονης κορούλα της στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, από την οικία όπου διέμεναν στη Λευκωσία, είχε θέσει σε κινητοποίηση, την ιδιοκτήτρια της οικίας όπου διέμεναν, αλλά και οικεία πρόσωπα της άτυχης γυναίκας και του παιδιού.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η οκτάχρονη Έλενα (αντιμετώπιζε προβλήματα αυτισμού), και ο καθημερινός πόλεμος επιβίωσης που έδινε η Λίβια, δεν δικαιολογούσαν την απουσία της.

Και δυστυχώς η Λίβια και το κοριτσάκι της δεν εγκατέλειψαν την Κύπρο όπως εκτιμούσαν οι Αρχές. Τα σημάδια ήταν εκεί. Ένα σπίτι που έμεινε να τις περιμένει. Με όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα να βρίσκονται στον χώρο, μαζί και το φαγητό που ετοίμασε η μαμά.
 
Ουδείς άλλωστε μπορεί να το διαψεύσει, καθώς 25 ημέρες μετά την εξαφάνιση τους παρουσιάστηκαν πλάνα στην τηλεόραση του Σίγμα από το εσωτερικό της οικίας της άτυχης γυναίκας, με την εικόνα να αποδεικνύει πως το σπίτι ήταν ανάστατο με ανοιχτά ντουλάπια, φαγητά και ποτά αφημένα στην κουζίνα.
 
Οι οικείοι προσπάθησαν να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση στην Αστυνομία τα οποία όπως φάνηκε, δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη, ενώ κατάγγελλαν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης δεν επισκέφθηκαν ποτέ το σπίτι.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με φίλους της Λιβία, η ίδια άφησε το σπίτι χωρίς να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα, γεγονός που δημιουργούσε ερωτηματικά. Ωστόσο, η Αστυνομία δήλωνε ότι από τις έρευνες διαφάνηκε ότι μητέρα και κόρη εγκατέλειψαν το σπίτι.

Το σπίτι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, ενώ από τα πλάνα εξάγεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως πριν εγκαταλειφθεί προηγήθηκε μια μάχη, αφού υπήρχαν πολλά ερμάρια και ντουλάπια ανοιχτά.
 
Η καταγγελία της γειτόνισσας
«Τα πράγματα τους ήταν όλα εκεί. Τα φαγώσιμα όπως τα άφησε στο τραπέζι, τα ρούχα τους όλα εκεί, τότε αντιληφθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει. Πως έφυγε βιαστικά. Σαν να είχαν φάει και έφυγαν και τα άφησαν όλα εκεί. Η κοπέλα ενδιαφερόταν για το παιδί της. Κάθε πρωί πήγαινε το παιδί της σχολείο. Μετά το μεσημέρι την παρελάμβανε. Την έπαιρνε για θεραπεία γιατί το παιδάκι ήταν αυτιστικό, την πήγαινε σε λογοθεραπεύτρια. Η Αστυνομία είχε ερωτηθεί αν ήθελε να μπει στο διαμέρισμα και απάντησαν πως το έλεγχαν διαφορετικά. Δεν υπήρχε κανένα σημείο που να μας δείχνει πως θα επιστρέψει. Την παίρναμε τηλέφωνο και το τηλέφωνο της δεν απαντούσε. Το παιδάκι είχε κάποια προβλήματα. Έδωσε αγώνα για να παίρνει βοήθεια για το παιδάκι της και είχε καταφέρει να τακτοποιήσει τη ζωή της. Δεν νομίζω να τα παρατούσε όλα και να έφευγε».
 
Τρία χρόνια μετά, η φρικιαστική πραγματικότητα αποκαλύπτεται από την χειρόγραφη παραδοχή του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου. Αυτός, ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε μάνα και κόρη το 2016.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
ΒΙΝΤΕΟ: Ήταν λες και εγκατέλειψαν την οικία τους άρον άρον-Όταν οι εικόνες εξέπεμπαν SOS
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας